stoTapsi

Mpegas παραταξη 2019Στη συνάντηση έγινε συζήτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος , όχι με διάθεση ομφαλοσκόπησης ή εσωστρέφειας αλλά «για να πάμε στην επόμενη μέρα», όπως είπε ο κ. Μπέγκας στην εισήγηση του, τονίζοντας, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι όσοι μίλησαν, πως το ζητούμενο στη νέα δημοτική περίοδο είναι η δυναμική λειτουργία της δημοτικής ομάδας με θέσεις και προτάσεις μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η δυναμική λειτουργία της παράταξης μέσα στην κοινωνία.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει μια πραγματικότητα: α) στον πρώτο γύρο των εκλογών υπεροχή της ‘Ενότητας Πολιτών’’ με διαφορά 7 μονάδων που την κατατάσσει πρώτη παράταξη στο νέο δημοτικό συμβούλιο β) στο δεύτερο γύρο, πολιτική ισοπαλία δύο παρατάξεων και οριακή αριθμητικά διαφορά που έκρινε το αποτέλεσμα.
Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα «η παρουσία όλων μας στο Δημόσιο Βίο πρέπει να διέπεται από αρχές: Δεν πρέπει να είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και της καρέκλας. Πρέπει να αποδεχόμαστε τη νομοτέλεια των υγιών κύκλων στη ζωή».
Παράλληλα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα λέγοντας πως δεν πρόκειται για την απλή αναλογική αλλά για ένα «τερατούργημα» που οδηγεί σε στρεβλώσεις, αφού στο κλασικό σύστημα της απλής αναλογικής θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία Κυριακή και να δίνεται η δυνατότητα στον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης να διερευνά τις συνεργασίες διακυβέρνησης του Δήμου.

Μήνυμα συνέχειας
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη δυναμική λειτουργία της παράταξης εφ’ εξής, μιας και όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής της την προηγούμενη τετραετία είχε περάσει σε πρώτη προτεραιότητα η παραγωγή του δημοτικού έργου. Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση ο Θωμάς Μπέγκας θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συνέχειας και ελπίδας, κυρίως προς τους νέους ανθρώπους -όχι μόνο νέους ηλικιακά αλλά κι από την άποψη του νέου στη συμμετοχή στα κοινά-, λέγοντας πως η δική τους ενεργή παρουσία από δω και στο εξής, θα διασφαλίσει τη συνέχεια αυτής της μεγάλης παράταξης και το μέλλον της.
«Είμαστε μια μεγάλη παράταξη και έχουμε υποχρέωση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που έχει παρελθόν αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον, γιατί μπορεί και να ανανεώνεται να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους. Το αποδείξαμε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπου δεκάδες νέοι ενωθήκαμε με τους παλιότερους.
Η παράταξη μας έρχεται από πολύ μακριά. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε στο Δήμο μας. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική μας λειτουργία, τη δημοκρατία, τις συμμετοχικές διαδικασίες, την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, τα έργα με κοινωνικό πρόσημο σε κάθε ξεχασμένη γειτονιά. Είμαστε περήφανοι γιατί το όραμα μας, το σχέδιο μας για τα Νέα Γιάννενα είναι αυτό που θα διασφαλίσουμε να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, με έργα δρομολογημένα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τους.
Είμαστε περήφανοι για όσα πέτυχε αυτή η παράταξη και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα εγγυηθούμε τη συνέχεια της», κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση ο Θωμάς Μπέγκας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version