stoTapsi

logo orizontesΟ Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης των Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος πρότεινε χθες τη διενέργεια εράνου για τη σωτηρία της Παμβώτιδας, ζητώντας 60 ευρώ από τον κάθε Γιαννιώτη.
Ο κ. Φίλιος προφανώς έχει μπερδέψει το λόγο ύπαρξης του Φορέα Διαχείρισης και το ρόλο του προέδρου του.
Ξεχνάει ότι ανήκει στην εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στη νέα του ηγεσία υποβάλλοντας τις προτάσεις του.
Δεν έχει καν συζητήσει με τον νέο δήμαρχο της πόλης Μωυσή Ελισάφ, τον οποίο ως γνωστό στήριξε.
Δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη του οποίου επίσης στήριξε την επανεκλογή.
Εκτός κι αν ζήτησε και αυτός του την αρνήθηκε. Η Περιφέρεια διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια για να μην μπορεί να σώσει την Παμβώτιδα. Εκτός του γεγονότος ότι θα έπρεπε να έχει απαιτήσει να υπαχθεί σε αυτήν ο ίδιος ο Φορέας.
Επίσης, ο κ. Φίλιος ξεχνά ότι -ως πρώην δήμαρχος Ιωαννιτών- είναι άμεσα συνυπεύθυνος για την κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δυστυχώς δεν έκανε το παραμικρό. Κανένα έργο αποχέτευσης, καμία πρωτοβουλία. Αντιθέτως, έδειξε ανοχή σε εκείνους που μόλυναν με τη στρεβλή λογική στήριξης της τοπικής παραγωγικής διαπλοκής.
Και έρχεται τώρα, ενώ έχει εκλεγεί νέα κυβέρνηση και όφειλε, όπως ακριβώς έκανε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού, να ζητήσει τη διενέργεια εράνου για τη Λίμνη.
Περιμέναμε υπομονετικά αρκετές ημέρες από τον κ. Φίλιο, να διασώσει την αξιοπρέπειά του έστω και την τελευταία στιγμή. Αντ’ αυτού καταθέτει μια δήθεν πρόταση που αποδεικνύει την πολιτική ελαφρότητα με την οποία έχει υπάρξει στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Οι Γιαννιώτες σε παρακαλούμε θερμά: Πήγαινε σπίτι σου.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version