stoTapsi

A+ A A-
logo orizontesΜε αφορμή την εν εξελίξει συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε το εξής σχόλιο:
«Εύχομαι κατ’ αρχάς, καλή και παραγωγική θητεία στη νέα διοίκηση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, αφού τώρα αναλαμβάνει τυπικά και ουσιαστικά τα καθήκοντά του. Από τα όσα ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, είμαι χαρούμενος που κάποιοι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στη λέξη και την έννοια της περιφερειακότητας που πρώτη η δική μας παράταξη, εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο της Ηπείρου. Στη διαχείριση των απορριμμάτων, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες οφείλουν να κάνουν πράξη την περιφερειακότητα, αν θέλουν να επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους δημότες τους, με το αυξημένο κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αυτό όμως, που δείχνουν να αντιλαμβάνονται έστω και με καθυστέρηση οι Δήμαρχοι, αρνείται να το δει ακόμα και τώρα ο Περιφερειάρχης, ο οποίος με τη γνωστή τακτική του πελατειασμού, του διαίρει και βασίλευε και της πρακτικής του διαρκούς «μπαλώματος», προκειμένου να διορθώσει το δικό του έλλειμμα που είναι η εγκληματική καθυστέρηση στην παράδοση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, επιδοτεί με χρήματα της Περιφέρειας όποιους Δήμους «γουστάρει» για τη μεταφορά των σκουπιδιών τους στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου. Και γιατί να επιδοτείται κ. Περιφερειάρχα, η μεταφορά των σκουπιδιών στο εργοστάσιο από το Δήμο Ν. Σκουφά και το Δήμο Κ. Τζουμέρκων και όχι ο Δήμος Κόνιτσας, ή ο Δήμος Πάργας; Επειδή πιθανά, ορισμένοι Δήμαρχοι φωνάζουν περισσότερο από άλλους…
Αυτό δεν είναι πολιτική, αυτό δεν είναι χρηστή διαχείριση δημοσίου χρήματος. Ας το αξιολογήσουν οι πολίτες.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr