stoTapsi

A+ A A-
Άρθρο στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ 12/02/22
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
perifereia ipeirosΕΧΕΙ πρόβλημα και πολύ σοβαρό μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης. Το επισημαίνουμε μήπως και δεν το συνειδητοποίησε. Η δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του κουνιάδου του κ. Στέργιου Κασσάρου εναντίον μας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και παρερμηνείας. Οι απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που αποκαλύψαμε από το stotapsi.gr ότι έκανε στο συγγενή του, ήταν παράνομες και «με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία εγείρονται ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς το πως προέβαινε στις απευθείας αναθέσεις στον ενάγοντα»- κουνιάδο του.

ΜΙΑ απόφαση (62/2022) καταπέλτης από τον Πρωτοδίκη κ. Αθανάσιο Θεοδοσιάδη και είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο αμφισβητεί ευθέως τη δήθεν χρηστή διοίκηση και διαχείριση του Περιφερειάρχη και θέτει το ζήτημα της βλάβης που υφίσταται το δημόσιο συμφέρον. Φυσικά, λέμε εμείς, όχι μόνο από την περίπτωση του κουνιάδου του Περιφερειάρχη, αλλά από τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων με την εντολή και υπογραφή του, για απίθανες δράσεις και μάλιστα από το πρόγραμμα των... εκτάκτων αναγκών! Μιλάμε για κατασπατάληση εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, λεηλασία στην κυριολεξία, που μεταφράζεται σε ψήφους για τον κ.Καχριμάνη και πλουτισμό κάποιων.

ΓΙΑ όλα αυτά υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και είναι περίεργο που αν και πολλές φορές - και από τούτη τη στήλη - καταγγέλθηκε η φαυλοκρατική τακτική, οι Εισαγγελικές και άλλες αρμόδιες Αρχές έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει. Ούτε και πως από αυτή την εν πολλοίς πολιτικά ανήθικη διαχείριση της εξουσίας, πλήττεται όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και κάθε έννοια νομιμότητας, με την ευνοιοκρατία να ανθεί, να ευημερεί ένα καλά στημένο πελατειακό σύστημα και η Ήπειρος να παραμένει πρωταθλήτρια στην υπανάπτυξη και στη φτώχεια. Λέμε δηλαδή χωρίς περιστροφές ότι δεν πρόκειται μόνο για καταδικαστέα πολιτική τακτική «Μαυρογιαλούρου», αλλά και για ποινικά αδικήματα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσει ο υπεύθυνος.
Η ασυλία όμως που του παρέχεται ποικιλοτρόπως, με τη δικαστική απόφαση αίρεται μερικώς μόνο. Το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει τη ΝΔ, την κυβέρνηση που τον στηρίζουν, αλλά και- κυρίως αυτές- τις Περιφερειακές παρατάξεις. Δεν αρκούν οι σποραδικές ανακοινώσεις αποδοκιμασίας, τις οποίες ο κ. Καχριμάνης γράφει στις σόλες των παπουτσιών του. Απαιτείται δραστική αντιμετώπιση της αναίσχυντης τακτικής, την οποία οι πολίτες πληρώνουν - όπως και τον κ. Καχριμάνη επί τριανταπέντε περίπου χρόνια. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να πάνε στην Εισαγγελική Αρχή με το πακέτο των απευθείας αναθέσεων και τη συχνά υποκρυπτόμενη κατάτμηση έργων και υπηρεσιών.

ΜΗΝ αρχίσουν τα γνωστά, αστεία και τετριμμένα ότι δεν πρέπει δήθεν να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή και δράση. Αν πράγματι ενδιαφέρονται για την Ήπειρο και το δημόσιο συμφέρον, να καταδικάσουν απερίφραστα και προπαντός εμπράκτως τη ρεμούλα, διότι περί αυτής πρόκειται. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, δεδομένης και της δικής τους συμμετοχής στο έγκλημα, έστω και δια της διακριτικής ανοχής. Άλλωστε πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσουν ότι δεν πρόκειται για πολιτική δράση, αλλά για κατάχρηση εξουσίας και της δύναμης της θέσης του, παράβαση καθήκοντος και ζημία λέμε του δημοσίου συμφέροντος. Αν αυτά τα θεωρούν άνευ σημασίας, τότε μάλλον κακώς βρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΤΟ έχουμε ξαναπεί και γράψει• τίποτε προσωπικό με τον κ. Καχριμάνη. Με την πολιτική του διαφωνούμε, που πιστεύουμε ότι δεν βοηθά την Ήπειρο, αλλά συγκεκριμένους μεταξύ των οποίων φίλους, συγγενείς του και πολιτικούς «πελάτες». Αυτός ο κύκλος της πολιτικής διαφθοράς πρέπει να κλείσει. Η Ήπειρος δικαιούται μιά καλύτερη διοίκηση και δικαίως ο «Πρωινός Λόγος» το Σεπτέμβριο έθετε με πρωτοσέλιδο αυτή την αναγκαιότητα στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου κι εκεί κυριαρχεί η σκανδαλώδης πορεία της παράταξης που ηγείται, με ευθύνη του δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ. Φυσικά και δε μας πτοούν οι υλακές των θλιβερών ηγετόρων που επιλέξαμε για να οδηγήσουν τον τόπο στο μέλλον. Να συνεχίσουν να μας υβρίζουν...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr