stoTapsi

A+ A A-

 

PhxasΟ αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς , βρίσκεται σε σύγχυση. Επικαλείται αδόκιμα και υποτιμητικά την επαγγελματική ιδιότητα κατοίκων ορισμένων περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών, για να ισχυροποιήσει τα πολιτικά του επιχειρήματα, αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών», το οποίο δεν ικανοποίησε την προσωπική του φιλοδοξία ή ματαιοδοξία.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μασσαλάς αναφέρει στην επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης:

«…ότι οι αγροτικές κοινότητες της Πεδινής, Περάματος και Κατσικάς, αποφάσισαν ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος Δήμαρχος για την παράταξή μας και για τον Δήμο μας που είναι κύρια αστικός Δήμος».

Ο κ. Μασσαλάς, φτάνει σε σημείο να κάνει λόγο για ισότητα της ψήφου. Η αρχή της ισότητας της ψήφου πρέπει να γνωρίζει ο κ. Αντιδήμαρχος, απορρέει από την γενική αρχή της ισότητας . Δυστυχώς όμως, με τις αναφορές του, αυτήν την γενική αρχή της ισότητας ,που αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας, την καταλύει στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων, με τον δεικτικό διαχωρισμό του εκλογικού σώματος στο Δήμο Ιωαννιτών, σε αγρότες και αστούς.

Ο κ. Βασίλης Μασσαλάς, προσβάλει το εκλογικό σώμα με τρόπο που δεν συνάδει ούτε με την πολιτική του διαδρομή. Δεν έχει την ευαισθησία και τον σεβασμό, απέναντι σε πολίτες που με την ψήφο τους συνέβαλαν στην ανάδειξη της παρούσας Δημοτικής Αρχής υπό τον Φ. Φίλιο.
Αναρωτιέμαι, κ. Μασσαλά, πως θα νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που σας ψήφισαν και τώρα τους υποβαθμίζετε.

Μήπως οι κάτοικοι της Πεδινής, του Κατσικά, του Περάματος και των άλλων περιοχών, πρέπει να σας ζητήσουν συγγνώμη , που δεν γεννηθήκαν στα ίδια σαλόνια στα οποία γεννηθήκατε εσείς;

Όταν το 2010 με τον Ν.3852/10, συστάθηκε ο Καλλικράτης, τότε τόσο ο κ. Φίλιος όσο και ο κ. Μασσαλάς, υποδεχόταν τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους ως ''συμπέθερους'' (δικός τους ο όρος)

Κανείς δεν ακούσαμε τότε να διαμαρτυρηθεί οτι θα αλλοιωθεί ο μέχρι τότε αστικός Δήμος Ιωαννιτών, απεναντίας κάποιοι μιλούσανε, για να σωθεί η λίμνη μας, πρέπει να περιβάλλεται από έναν ενιαίο δήμο. Αλήθεια, είδατε αγαπητοί συμπολίτες τα τρία (3) αυτά χρόνια να γίνεται κάποιο έργο ανάπλασης στη λίμνη ώστε να αποφευχθεί και να καθαριστεί όλη αυτή η ρύπανση και η βρώμα, που το περασμένο φθινόπωρο ήταν εντονότατη προς την πλευρά Δουραχάνης - Λογγάδων; (εκτός βέβαια απο το μεγάλο επίτευγμα της κατασκευής καναλιού θαλάσσιου σκι, εκτός του αναχώματος Αμφιθέας, λες και παλαιότερα δε γινόταν αγώνες εντός του υγρού στίβου της λίμνης)

Μετά το αποτέλεσμα των διαδικασιών στην παράταξη ''Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα'' ακούστηκε από τον κ. Μασσαλά να μιλαέι απαξιωτικά για ''χωριάτες'', να του θυμίσουμε οτι βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση του αντιδημάρχου, όχι απο την ψήφο της αστικής τάξης, αλλά από την ψήφο των αγροτικών κοινοτήτων, όπως ο ίδιος τις αποκαλεί στην επιστολή του, οι οποίοι εξέλεξαν την συγκεκριμένη παράταξη ως δημοτική αρχή.

Να θυμίσουμε επίσης, οτι αν ο Ν.3852/10, δεν περιόριζε την εκλογή δημοτικών συμβούλων ανα Δημοτική Ενότητα, αλλά ως ενιαίο δήμο, απο τον πρώην δήμο Παμβώτιδος θα είχαν εκλεγεί τουλάχιστον οκτώ (8) και όχι τεσσερις (4) δημοτικοί σύμβουλοι, και ίσως κ. Μασσαλά να ήσασταν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, για να μην μακρηγορώ, ας δεχθούν επιτέλους το αποτέλεσμα και να μην επιδίδονται σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών.

ΥΓ: Για τις διαδικασίες της παράταξης συμφώνησαν όλοι ή μήπως όχι;

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr