stoTapsi

A+ A A-
lathrometanastaes-labedouza-4Αυτή η ιστορία με τους λαθρομετανάστες και την πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας δε θα μας βγει σε καλό. Δείτε τι γίνεται στα νησιά και την Αθήνα και θα αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.

Η άποψη να μένει η πόρτα ανοιχτή για να έρχονται όσοι θέλουν και η απόφαση να αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης σταδιακά οι λαθρομετανάστες, ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου.

Οι πεντακόσιες χιλιάδες απελπισμένοι και πεινασμένοι που λένε οι αρχές ή οι πάνω από ενάμιση εκατομμύριο που εκτιμούν άλλες πηγές και που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αποτελούν βόμβα στα θεμέλιά της που κάποια στιγμή θα εκραγεί με απρόσμενες συνέπειες.

Όσα ακούγονται να τους στείλουμε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα σήμαινε ότι προηγουμένως πρέπει να καταγγείλουμε τη συνθήκη Σένγκεν, αλλά τότε θα ανέκυπτε μεταξύ άλλων το πρόβλημα ότι για κάθε μετακίνηση σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης θα χρειαζόταν διαβατήριο, σε κάποιες δε και βίζα, όπως το ίδιο θα απαιτούνταν για όσους θα ήθελαν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Βεβαίως θα υπήρχαν κι άλλες αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες που θα μας έφερναν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Η λύση είναι να προστατευθούν και να στεγανοποιηθούν τα σύνορά μας και να σταλούν οι λαθρομετανάστες στις χώρες από τις οποίες ήρθαν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διότι αν συνεχιστεί αυτή η ανεκτική τακτική θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δεν είναι μόνο το θέμα της επιβίωσης αυτών των ανθρώπων (τα όνειρα των οποίων εμπορεύονται κάποιοι και θησαυρίζουν) αλλά κι αυτό της εγκληματικότητας η οποία χτυπάει ήδη κόκκινο με πρωταγωνιστές άγριων εγκλημάτων αλλοδαπούς, πέραν εκείνου του κινδύνου που λέγεται για όσους θέλουν να τον αγνοούν, ΕΘΝΙΚΟΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr