stoTapsi

A+ A A-
kaniorisΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν στο συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων Πρέβεζας, το οποίο μάλλον αβασάνιστα διέγραψε πρόστιμο 24.000 ευρώ σε επιχείρηση, που είχε επιβάλλει η Πολεοδομία του Δήμου Πρέβεζας.
Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται και η αρχαιολογία, αναφέρεται σε αυθαίρετες εργασίες από την εταιρεία Α κ' Ε Κανιώρη Ο.Ε., στα Φλάμπουρα Πρέβεζας, σε αγροτεμάχιο για την ανέγερση πτηνοτροφικής μονάδας.

Όπως κατήγγειλαν στο www.stotapsi.gr κάτοικοι του χωριού, η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενημερώθηκε ότι οι επιχειρηματίες, προτού στείλει υπαλλήλους της να κάνουν δοκιμαστικές τομές, έσπευσαν να προβούν σε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και σε βάθος από 2 έως 3,5 μέτρα.

Μάλιστα, δε, σε έλεγχο που έγινε σε τμήματα του αγροτεμαχίου, εντοπίστηκαν αρχαιότητες οι οποίες κατά την αρχαιολογία ερευνήθηκαν σε έξι μέρες και στη συνέχεια χορηγήθηκε η καταρχήν άδεια ανέγερσης πτηνοτροφικής μονάδας.

8 μέρες αργότερα, όμως, δηλαδή στις 29/5/15, υπάλληλοι της πολεοδομίας Πρέβεζας διενήργησαν αυτοψία και διαπίστωσαν αυθαίρετες εργασίες για τις οποίες αποφασίστηκε η αποκατάσταση του χώρου, πρόστιμο διατήρησης 3.446 ευρώ και πρόστιμο για τις αυθαίρετες εργασίες 20.676 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες έκαναν ένσταση στη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στις 27/7/15 επί της οποίας αποφάνθηκε το Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων στις 28/9/15.

Με την απόφασή τους διέγραψαν το πρόστιμο με την απίθανη αιτιολογία "κατ' οικονομία και κατ' ανοχή", αμφιβάλλοντας για τις διαμορφώσεις λόγω του ότι δεν υπήρχαν, λέει, συγκριτικά στοιχεία!

Δηλαδή εκείνοι που έκαναν την αυτοψία δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν έγιναν εκσκαφές και σε ποια έκταση, οι οποίες όμως είναι ορατές στη φωτογραφία.

Δεν είναι όμως το μόνο στοιχείο που εντυπωσιάζει αλλά και η ταχύτητα με την οποία ενήργησε αυτή η επιτροπή, αφού στις 28/9/15 συνεδρίασε και την επομένη ενημέρωσε για την απόφασή της τους ενδιαφερομένους και φυσικά μακάρι για όλα και όλους να ακολουθείται η ίδια τακτική...

Και επί του θέματος, προτίθεται κάποιος να δει τι συνέβη;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr