stoTapsi

Μέσα σε αυτή την κρίση και με τους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης...
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής 
Xrisostomou MakisΣίγουρα δεν πάνε καλά οι άνθρωποι εκεί στην ΔΕΥΑΙ και στον Δήμο Ιωαννιτών εν γένει, με ευθύνη πρωτίστως του δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα. Η Δημοτική Επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη, με τους πολίτες να αδυνατούν να πληρώσουν τα πανάκριβα τέλη ύδρευσης και αυτοί... διπλασιάζουν τον μισθό του αντιπροέδρου κ. Μάκη Χρυσοστόμου!!! Σε αυτή την πρόκληση προς την νοημοσύνη και το φιλότιμο των Γιαννιωτών, που πληρώνουν τα καμώματά τους, δυστυχώς συμπράττει και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας κ. Βασ. Μιχελάκης, ο οποίος εγκρινει τις αποφάσειςτου Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ, εκτιμώντας τις ως νόμιμες.  
Xrisostomou ADA 1Τα έγγραφα που παραθέτουμε δεν επιτρέπουν αμφιβολίες. Βλέπετε μια απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ στις 17/11/2015 (ΑΔΑ Ω7ΤΣΟΡΙΞ- Ζ3Τ), που ορίζει την αμοιβή του κ. Χρυσοστόμου, ως αποκλειστικής απασχόλησης, στα 1.068,75 ευρώ, δηλ.το 25% του μισθού του δημάρχου. Xrisostomou ADA 2.jpgΦαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος δεν ήταν ευχαριστημένος και στις 27/3/2017 το Δ.Σ πήρε την νέα απόφαση που ακολουθεί (ΑΔΑ Ψ3Μ2ΟΡΙΞ- ΟΝΦ), ορίζοντας ότι ο κ. Χρυσοστόμου πρέπει να παιρνει 2.137,50 ευρώ μηνιαίως, δηλ.το 50% του μισθού του δημάρχου (μειοψηφούντος του κ. Στέφανου Μάντζιου, της αντιπολίτευσης).
Δεν αρκούσε ομως αυτή η απόφαση, διότι ο νόμος λέει ότι ο μισθός του αντιπροέδρου καθορίζεται απο τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εν προκειμένω απο τον κ. Μιχελάκη, που στις 26/10/2017 εξέδωσε την σχετική απόφαση που βλέπετε (ΑΔΑ 6ΗΑ7ΟΡ1Γ- ΝΘΟ)! Μπορούσε βεβαίως να μην την εκδώσει! Ερχεται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα και νομολογίες, που λένε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει η αμοιβή να είναι "στο προσήκον μετρο, λαμβανομένης υπ' όψη και της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης".
Xrisostomou ADA 3Γιατί όμως χρειάστηκαν περι τους... οκτώ μήνες για να αποφασίσει ο κ. Μιχελάκης; Τι ακριβώς τον απασχόλησε; Πως εκρίθη στην προκειμένη περίπτωση το ...προσήκον μέτρον; Δεν έπρεπε να ληφθεί υπ' όψη η γενικότερη άθλια οικονομική κατάσταση και τα προσόντα του αντιπροεδρου; Δεν ελήφθη όμως υπ' όψη ούτε η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΙ, η οποία το 2016 είχε ζημιές πανω απο 1,5 εκατ. ευρώ ζημιές, είναι υπερχρεωμένη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία της να εξοφλεί τα δάνεια της, αλλά και η οφειλή της προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, που ξεπερνά τα 6 εκατ.ευρώ, χωρίς να μπορεί να πληρώσει προς αυτόν ούτε τα "τρέχοντα"!
Αλλά τι λέμε κι εμείς τώρα... Δεν νοιάζεται κανένας τους για το τι τραβάνε οι πολίτες, παρά μόνο για τον εαυτό τους και πως θα πάρουν περισσότερα ενω... ορύονται δήθεν για το καλό της πόλης και όλων ημών!

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version