stoTapsi

* Χωρίς δικαστική απόφαση εισηγήθηκε να δοθούν σε εταιρία πάνω απο 600.000 ευρω, με τον κ. Σπ. Κωνσταντόπουλο να μην τα λέει...
του Κώστα Δ. Καλτσή

FOSDA MPEGASΜε 605.622,58 ευρώ επιβάρυνε, χωρίς ουσιαστικό και νομικά τεκμηριωμένο λόγο, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του ΧΥΤΑ Ελληνικού, ο  δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Θωμάς Μπέγκας, όταν ήταν πρόεδρός του!
Σύμφωνα με τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε , η εταιρεία "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε”, που κατασκεύασε τον ΧΥΤΑ και διαχειρίζονταν τη λειτουργία του, πέραν εκείνων που εισέπραξε λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων, με μιά απλή αίτησή της τον Δεκέμβριο του 2013, απαίτησε να της καταβληθεί αποζημίωση 741.006 ευρώ, για έξι μήνες που παρακολούθησε (προσφερθείσα...) τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, μετά τη δοκιμαστική περίοδο! 
Ο κ. Μπέγκας, εισηγήθηκε στο Δ.Σ να δοθούν 578.603,28 ευρώ, σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς, συμβιβαζόμενη στο ποσό αυτό και η εταιρία (που δεν είχε κανένα λογο να διαφωνήσει), επικαλούμενος και γνωμοδότηση δικηγόρου (αρ.απόφασης 4/2014 - ΑΔΑ ΒΙΚΖΟΚΞ7-8ΨΥ). 
Το συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου κ. Μπέγκα και στις 25/2/14 υπογράφηκε μεταξύ εκείνου και του εκπροσώπου της εταιρίας σύμβαση… αναγνώρισης χρέους!

Διαταγή πληρωμής...
Το θέμα δεν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν υπήρχε δικαστική απόφαση που να όριζε όλα τα παραπάνω. Τέτοια απόφαση, όμως, δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση καίτοι ρητά έχουν αποφανθεί σε ανάλογες περιπτώσεις αρμόδια όργανα και δικαστήρια.
Εν πάση περιπτώσει, η εταιρία ζήτησε τα συμφωνηθέντα, αλλά ο ΦΟΣΔΑ δεν τα κατέβαλε λόγω οικονομικών δυσχερειών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του διαταγή πληρωμής (συν τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα), που επιδόθηκε στον φορέα στις 24/11/14, με Πρόεδρο ακόμη τον κ. Μπέγκα, που εν τω μεταξύ είχε εκλεγεί δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η ανικανότητα έφερε και την κατάσχεση των λογαριασμών...
Έφυγε ο κ. Μπέγκας, αφήνοντας πίσω του την εκκρεμότητα στον νέο Πρόεδρο κ. Σπύρο Κωνσταντόπουλο και το Δ.Σ, με την εταιρία στις 23/4/2015 να κάνει κατάσχεση των λογαριασμών που τηρούσε ο ΦΟΣΔΑ στην Τράπεζα Πειραιώς, για να εκδοθεί τελικώς στις 23/9/15 ένταλμα πληρωμής για ποσό 605.622,58 ευρώ, με τα οποία αδίκως ζημιώθηκε ο Φορέας, από τις παράνομες διαπραγματεύσεις, υπολογισμούς και διαπραγματεύσεις του κ. Μπέγκα!

Το φταίξιμο στον Φίλιππα Φίλιο;
Μετά από αυτά είναι φυσικό να διερωτηθεί κάθε πολίτης, ποιά βάση έχουν όσα είπε ο δήμαρχος, ότι… "την πολιτική κατεύθυνση για την διαχείριση των απορριμμάτων εν γένει, είχε ο κ. Φ. Φίλιος ως δήμαρχος"! Δηλαδή, εκείνος του είπε να τα κάνει αυτά; Ο κ. Φίλιος του έλεγε να κάνει προγραμματικές συμβάσεις και συνεργασίας ως Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ (έξι έχουμε βρει εμείς…) με την Περιφέρεια Ηπείρου, μια πρακτική που τώρα αποκηρύσσει; 

Πείτε την αλήθεια!
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να βρούμε αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΦΟΣΔΑ με την Περιφέρεια ή τόν Δήμο, αλλά δεν μπορούμε να μην απορήσουμε με την επιλεκτική μνήμη του κ. Μπέγκα αφενός και την σιωπή του κ. Σπ. Κωνσταντόπουλου (που ίσως δεν έπρεπε να πληρώσει όσα παρανόμως συμφώνησε ο προκάτοχός του) για όσα περιγράψαμε, αφετέρου. Εκτός κι αν υπάρχει και κάτι άλλο που μας διαφεύγει....

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version