stoTapsi

A+ A A-
Αυτόν στηρίζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ , που γράφει τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια;
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
foto 5Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, πουθενά στον κόσμο. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, έδωσε άδεια εγκατάστασης τεράστιων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (φωτ. 1) στο γιό του, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έγκρισή της, χωρίς πολεοδομική άδεια και μάλιστα σε περιοχή (φωτ.2) του Μετσόβου που υπόκειται στο «Διάταγμα Ζαγορίου» (απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα εκεί), λαμβάνοντας υπόψη μόνο μια... υπεύθυνη δήλωση ότι θα τηρούνται τα... προβλεπόμενα!
     

                                
foto 1foto 2








(Φωτ 1)                                                                  (Φωτ 2)                                                                                                                   
foto 3Όπως προκύπτει από τα έγγραφα στοιχεία - φωτιά, στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας απαντώντας σε καταγγελία του Θεόδωρου Δασούλα, λέει χωρίς περιστροφές ότι δεν έχει υποβληθεί καμιά αίτηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην επίμαχη περιοχή και μάλιστα συνιστά στην αρμόδια Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να πράξει τα δέοντα (φωτ 3, πατήστε πάνω της για μεγέθυνση).
                                       
Η υπηρεσία έκανε πως δεν κατάλαβε, όπως και το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, που καίτοι είχε καταγγελία δεν εφάρμοσε τα της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ένα μήνα αργότερα, η Περιφέρεια Ηπείρου (ο Καχριμάνης), με την υπογραφή της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, χορηγεί άδεια εγκατάστασης στον Γεώργιο Καχριμάνη, γιό του Περιφερειάρχη (φωτ 4, πατήστε πάνω της για μεγέθυνση)!
                          
foto 4Η Περιφέρεια, ο... πατέρας δηλαδή, στην άδεια που έδωσε, τονίζει όπως θα δείτε ότι έλαβε υπόψη της μόνο μια υπεύθυνη δήλωση - δέσμευση του υιού Καχριμάνη, ότι θα τηρεί τα νόμιμα για το περιβάλλον και τίποτε άλλο!
Όπως αντιλαμβάνεστε όλη η διαδικασία είναι έξω από κάθε λογική και νόμο και βεβαίως πολύ μακριά από την πολιτική ηθική και οποιαδήποτε δεοντολογία.

Αυτά πριν το παρόν για να γνωρίζουν όλοι την ακεραιότητα του Καχριμάνη, που έχει το θράσος να κάνει και μαθήματα πολιτικού και όχι μόνο ήθους, αλλά και να νοιάζεται όπως διατείνεται, για τους κτηνοτρόφους και να πολεμά δήθεν τα... καρτέλ γάλακτος!

Ανακύπτουν, όμως, κάποια ερωτηματικά:
* Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία, αυτή που ακολουθούν όσοι ενδιαφέρονται για δημιουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων;
* Η Περιφέρεια, έχει χορηγήσει άλλες άδειες εγκατάστασης, με τον ίδιο τρόπο;
* Αυθαίρετες, λοιπόν, όλες οι κατασκευές, αλλά νομιμοποιήθηκαν στην πορεία και πως;
* Αν συνέβη αυτό, πως ξεπεράστηκαν οι απαγορεύσεις του διατάγματος Ζαγορίου;
* Γιατί δεν επενέβησαν Πολεοδομία και Αστυνομία;

Αναμένουμε διευκρινίσεις για το σκάνδαλο, που φυσικά δεν είναι το μόνο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Καχριμάνης...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr