stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
TsamidesΣτο Δικαστήριο της Χάγης συζητήθηκε προχτές την Δευτέρα 16/5/2016, η προσφυγή των απογόνων των Αλβανών εγκληματιών, των Τσάμηδων, κατά της Ελλάδος, με την στήριξη της Κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.
Ζητούν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην..."πατρίδα" τους την Θεσπρωτία (Τσαμουριά την αποκαλούν), να τους επιστραφούν οι δήθεν περιουσίες τους, να αποζημιωθούν και αναγνωριστεί η... γενοκτονία τους!
Δεν έγινε γνωστό αν παραστάθηκε η Ελλάδα στο δικαστήριο, αλλά τηρεί σιγήν ιχθύος η κυβέρνηση επί τού τόσο σοβαρού θέματος. Ούτε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας και καταδίκης της θρασύτατης πρόκλησης, που πιθανόν να εκληφθεί ως αδυναμία ή και ανοχή.
Για την ιστορία οι Τουρκαλβανοί συμμορίτες Τσάμηδες άρπαξαν περιουσίες Ελλήνων της Θεσπρωτίας, στήριξαν τα Ιταλογερμανικά στρατεύματα κατοχής, συνεργάστηκαν μαζί τους διαπράττοντας θηριωδίες και ήταν εκείνοι που υπέδειξαν τους 49 προκρίτους της Παραμυθιάς πού τους εκτέλεσαν
Με την απελευθέρωση της Ηπείρου και την συνδρομή του Ζέρβα και των ομάδων των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, έφυγαν στην Αλβανία, αντιμετωπίζοντες τις βαρύτατες κατηγορίες εσχάτης προδοσίας, ανθρωποκτονιών κλπ.
Αυτοί λοιπόν ζητούν τώρα και τα ρέστα, στα οποία υπολογίζουν μεταξύ των άλλων και την προσάρτηση της Ηπείρου στην Αλβανία, με την Ελληνική κυβέρνηση να μην αντιδρά και να μην έχει στείλει στο διάβολο τους γείτονες, που τους στηρίξαμε όταν είχαν

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version