stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dikaiosiniΠαρακμή! Μιά και μόνο λέξη θα αρκούσε για να περιγράψει την κατάσταση στην χώρα. Παρακμή ηθική, κοινωνική, πολιτική. Για την οικονομική δεν το συζητάμε, βρισκόμαστε στα τάρταρα.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη, πολύ πιο σοβαρό, που θα έπρεπε να μας κάνει να τρέμουμε. Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: "Το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή"!
Αυτό θα πει ότι η Εξουσία αυθαιρετεί και ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος. Ότι το Δίκαιο δεν αποδίδεται όπως θα έπρεπε και συνεπώς ζούμε ένα υφέρποντα φασισμό, Αριστεράς κοπής και εφαρμογής. Το κράτος Δικαίου δεν υπάρχει, διότι αλλιώς θα φρόντιζε για τους πολίτες του και δεν τους εξουθένωνε.
Παράξενο, αλλά έχουμε εξοικειωθεί με όλα αυτά, τόσο πού μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά! Δυστυχώς, διότι οι παρενέργειες αυτού του φαινομένου είναι ποικίλες, με πρώτη και οδυνηρότερη την διαλυτική απραξία.
Τό δόγμα του σόκ, του τρόμου, στο οποίο μας υποβάλλουν καθημερινώς, έχει αποδώσει. Η κοινωνία σε κατάσταση ευδαίμονος αμεριμνησίας. Σε αφασία δηλαδή. Όλοι υποταγμένοι και έτοιμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε μέτρα, με την "λογική" ότι μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα, άρα καλά είμαστε!
Η εξουσία αυτής..."πρώτη φορά Αριστερά", με την στήριξη ενός "εθνικοσοσιαλιστικοπατριωτικου" κομματιδίου, εξανλείται στην... παπαρολογία, στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής, στην λήψη μέτρων που αποτελειώνουν ό,τι απέμεινε, στην τρομολαγνεία, ισλαμολαγνεία, στην άρνηση όλων όσων μπορεί να θυμίζουν Έθνος, Πατρίδα, Θρησκεία. Παθαίνουν αλλεργία και δεν το κρύβουν.
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προέβη στην συγκλονιστική διαπίστωση, τι κάνει; Τίποτε ή μάλλον κάτι κάνει, συμπράττει στην Σοβιετοποίηση μιάς τρομοκρατημένης και εξαντλημένης κοινωνίας, διά της υπογραφής του.
Στηρίζει δηλαδή μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, όλα αυτά που θα έσκιζε ο κ. Τσίπρας καί που τώρα τα ανήγαγε σε σκοπό της ζωής του, για να διατηρηθεί στη εξουσία η Αριστερά. Αυτή για την οποία ο κ. Μίκης Θεοδωράκης είπε μόλις χτές: "Η Αριστερά υπό αυτές τις συνθήκες είναι τυχοδιωκτισμός"!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr