stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Eurobank xartiΟι τράπεζες εκβιάζουν δανειολήπτες ότι θα τους κατάσχουν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία και για την πιο μικρή οφειλή, χαρακτηρίζοντάς τους ως... "μη συνεργάσιμους "!
Όπως αποκαλύπτουμε με ατράνταχτο ντοκουμέντο - επιστολή τράπεζας (Eurobank ) της 24\5\2016, δανειολήπτης που οφείλει 667,78 ευρώ καλείται να πάει για να βρει λύση με την Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων και κατά τον... κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών (μόνες τους τον έφτιαξαν...), αλλιώς θα του κατάσχει κινητή και ακίνητη περιουσία!
Δεν σταματά σε αυτά η τράπεζα, αλλά προχωρά στη ευθεία απειλή ότι θα ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!
Έτσι λοιπόν διαψεύδεται η κυβέρνηση που διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι επέτυχε να σώσει την πρώτη κατοικία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Η επιστολή της τράπεζας Eurobank (προφανώς το ίδιο κάνουν και οι άλλες τράπεζες) δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και μάλιστα για να είναι απολύτως σαφής, λέει στον δανειολήπτη ότι αν προχωρήσει στην λήψη των αναγκαστικών μέτρων και το σπίτι του θα χάσει για 667,78 ευρώ που παραμένουν σε εκκρεμότητα (που αντιστοιχούν σε 1,5 δόση !) και θα οφείλει το υπόλοιπο του δανείου του!
Πέραν αυτών, έτσι για να τον πιέσει ακόμη περισσότερο, τον προειδοποιεί ότι θα εκποιήσει και τα περιουσιακά στοιχεία εγγυητών, αλλά και αυτό να συμβεί θα αφορά την εκκρεμούσα οφειλή και όχι το σύνολο του δανείου!
Όπως είναι φανερό, παρ ότι ο δανειολήπτης έχει μικρή εκκρεμότητα, η τράπεζα δεν διστάζει να του λέει ότι θα τον καταστρέψει, χωρίς να λαμβάνει υπ όψη της την δεινή οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Φυσικά το χειρότερο είναι η διάψευση της κυβέρνησης, που επαίρεται ότι δήθεν κατάφερε να προστατεύσει την πρώτη, μία και μοναδική, κατοικία! Πρόκειται για ένα χονδροειδές ψέμα , από τα πολλά που είπε, με μόνη την διαφορά ότι τούτο εδώ αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που νόμισαν ότι εξασφάλισαν μια στέγη...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version