stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Dioikitis OAEΤο είπε καθαρά ο συριζαίος διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους , να πάρουν τις οικογένειές τους και να πάνε στη Βουλγαρία! Έτσι απλά, κυνικά, ξεδιάντροπα, εκείνος που τον πληρώνουν αρκετά χιλιάρικα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, συνιστά σε πάνω από τριακόσιες χιλιάδες από αυτούς , να φύγουν από τη χώρα! Δεν τον απασχόλησε να μάθει τι συνέβη και έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους. Δεν ενδιαφέρθηκε που κλείνουν κάθε μέρα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και εκπλειστηριάζονται περιουσίες. Δεν τον αγγίζει το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που έχουν βυθιστεί στην απόγνωση.
Να πάνε στη Βουλγαρία! Είναι και αυτό μία λύση, την οποία επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι, μη αντέχοντας την καταστροφική , ληστρική υπερφορολόγηση, για να στηριχθεί το αδηφάγο δημόσιο και να μισθοδοτούνται παχυλά τα μέχρι πρότινος ανεπάγγελτα και αστοιχείωτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ .
Όμως το ανησυχητικό δεν είναι ότι ένας κόπανος ξεστόμισε, όπως ίσως πουν ορισμένοι μία ανοησία, αλλά ότι δεν τον αποδοκίμασε κανένας από την κυβέρνηση , που δεν του είπε ότι είναι τενεκές ξεγάνωτος και δεν τον έστειλαν στο σπίτι του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, χειρότερο και από την εξοργιστική δήλωση του υβριστή εκείνων που μοχθούν για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας και να συντηρούν και εκείνον.
Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που συμπεριφέρεται με περιφρόνηση προς τους Έλληνες πολίτες. Πολλοί εκ των κυβερνητικών παραγόντων δείχνουν σαν να τους μισούν- καίτοι τους ψήφισαν, καθιστώντας τους από μία περιθωριακή από πολιτική ομάδα που ήταν, κυρίαρχη πολιτική δύναμη , εξουσία! Συμπεριφέρονται ως να τους απεχθάνονται μαζί και ό,τι Ελληνικό και εθνικό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα, πέραν του ανεκδιήγητου διοικητή του ΟΑΕΕ, τους κ.κ Φίλη και Πολάκη .
Να φύγουν λοιπόν οι Έλληνες και να μείνουν οι λαθρομετανάστες! Προς αυτούς άλλωστε δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία, σίγουρα δε περισσότερη στοργή από τους Έλληνες , τους οποίους με την πολιτική τους έχουν... χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη, όπως θα έλεγε και ο επιδεικνύων συμπεριφορά τραμπούκου υπουργός.
Γιατί να φύγουν όμως μόνο όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ; Η ίδια σύσταση μπορούσε να γίνει και προς τα τρία εκατομμύρια που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο! Οφείλουν στην εφορία, στις τράπεζες , στο ΙΚΑ, μέχρι και στον μανάβη της γειτονιάς , εξαντλημένοι από τα βάρη που τους φόρτωσε κυρίως η Αριστερή κυβέρνηση!
Ενοχλούνται βεβαίως οι νεοσταλινιστές όταν τους καταλογίζουν ευθύνες. Τις αποποιούνται και τις φορτώνουν στους προκατόχους τους, οι οποίοι φυσικά και έχουν το δικό τους μερίδιο από αυτές. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως είναι εκείνη που έκλεισε την πόρτα στην προοπτική, έσβησε την ελπίδα ότι ενδεχομένως να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και υγιές, προπαντός για τους νέους.
Και ξέρετε το απίστευτο είναι που κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται το κακό που προξενούν. Έτσι νομίζουν πολλοί . Λάθος! Γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν! Αργά, μεθοδικά, χωρίς ίχνος συναισθήματος, Σοβιετοποιούν την κοινωνία , αφού πρώτα φροντίζουν να την εξαθλιώσουν και να τις τσακίσουν τα εθνικά αντανακλαστικά! Αν μπορέσουν να ολοκληρώσουν το "έργο" τους, εξαρτάται από όλους εμάς, που προς το παρόν ζούμε ως σε αφασία.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr