stoTapsi

* Σε δυό χρόνια 1,2 εκατ. απευθείας αναθέσεις
* Ακυρώνει συμβάσεις με το Δήμο για γεωτρήσεις
* Εμποδίζει τη συγχώνευση ΣΥΔΛΙ και ΔΕΥΑΙ
* Υπογράφει εντολές για καταβολή χρημάτων στην εταιρία του

 του ΚΩΣΤΑ Δ.ΚΑΛΤΣΗ

 arletos«Αρλέτος κερνάει, Αρλέτος πίνει» κατά παράφραση της γνωστής λαϊκής ρήσης, που έχει πλήρη εφαρμογή στο Δήμο Ιωαννιτών, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης και Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με ιδιαίτερες επιδόσεις στις απευθείας αναθέσεις και στο να «ευλογεί τα γένια του».
Ο κ.Γεώργιος Αρλέτος, είναι αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΔΛΙ,  μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και μέλος της Επιτροπής του άρθρ. 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εξετάζει διάφορες προσφυγές.


Πρόκειται δηλαδή για ένα πανίσχυρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, που στην ουσία διοικεί το Δήμο Ιωαννιτών, σχεδόν χωρίς να δίνει λόγαριασμό σε κανένα και που για αυτό πολλές φορές έχει καταγγελθεί και από την αντιπολίτευση.

«Αδύναμος» ο δήμαρχος

arletos 1Η περίπτωσή του μας απασχόλησε και στο παρελθόν, όταν πάλι με ντοκουμέντα παρουσιάσαμε μερικές από τις δραστηριότητές του, χωρίς φυσικά να συμμαζευτεί ο άνθρωπος.
Αντιθέτως, την υπεράσπισή του ανέλαβε χωρίς να ντρέπεται ο δήμαρχος κ.Ελισάφ, που έκανε λόγο για ...«κατήφορο», για να πάρει την απάντηση που έπρεπε, όταν μάλιστα είναι εκείνος που μάλλον κατήργησε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή, ο κ.Αρλέτος δηλαδή.

Τσιφλίκι του ΣΥΔΛΙ Δήμος και ΔΕΥΑΙ

Τα του Δήμου θα τα δούμε άλλη φορά, αρκούμενοι σήμερα στα του ΣΥΔΛΙ (Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων), όπου ο κ.Αρλέτος συμπεριφέρεται ως να είναι ιδιοκτησία του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, με πρόσχημα ότι ο Σύνδεσμος αδυνατεί να εφαρμόσει προγραμματικές συμβάσεις για γεωτρήσεις με το Δήμο Ιωαννιτών, ο κ.Αρλέτος προχωρά στη λύση τους, εισηγούμενος το θέμα και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου!
Το ίδιο πρόσωπο δηλαδή αποφασίζει για το Δήμο και το Σύνδεσμο Ύδρευσης, χωρίς να τον ενδιαφέρουν κανόνες δεοντολογίας και με τον δήμαρχο να τον διατηρεί στη θέση του, ως εξαρτώμενος πλήρως από αυτόν!

Εμπόδιο στη συγχώνευση

arletos 2Είναι ο ίδιος που θέτει εμπόδια στη συγχώνευση ΣΥΔΛΙ και ΔΕΥΑΙ, όταν είναι αναγκαία η συγχώνευσης τους και που προβάλλει περισσότερο από ποτέ ως εκείνη που θα δώσει λύσεις σε πολλά που αφορούν τη ύδρευση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Αλλωστε είχε προβλεφθεί από τον «Καλλικράτη», το νόμο δηλαδή 3852/2010, που όριζε τη συγχώνευση των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων ύδρευσης. 
Εξ άλλου έχει ληφθεί απόφαση για κάλυψη των αναγκών ύδρευσης- αποχέτευσης των πρώην Δήμων του λεκανοπεδίου από τη ΔΕΥΑΙ, οπότε περιορίστηκε σημαντικά η δουλειά που έκανε ο ΣΥΔΛΙ.

Εξουσία και χρήμα


Παρά ταύτα δεν προχωρά ο σχεδιασμός και εκτιμάται ότι ο κ.Αρλέτος είναι εκείνος που τον μπλοκάρει για:* Να ασκεί εξουσία, να εισηγείται παρανόμως για το μισθό του και εκείνον του αντιπροέδρου, να στηρίζει την εταιρία συμφερόντων του σε έργο του Συνδέσμου, να δίνει σε φίλους, συγγενείς και «πελάτες» του απευθείας αναθέσεις, που για τα έτη 2020, 2021 και 2022 φτάνουν στο ποσό του 1.188.180,86 ευρώ!!! 
arletos 3Δηλαδή ο κ.Αρλέτος με προσωπικές του αποφάσεις και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού σκόρπισε χρήματα των πολιτών των Ιωαννίνων με απευθείας αναθέσεις, όταν ο νόμος ορίζει υπό ποιές προϋποθέσεις μπορούν να γίνονται. 

Η «Αρλέτος ΑΤΕΕ»

Είπαμε ότι στηρίζει την εταιρία συμφερόντων του και πρόκειται για την «Αρλέτος ΑΤΕΕ», που από το 2012 ταλαιπωρεί τον ΣΔΛΙ με ένα έργο και που ο κ.Γιώργος Αρλέτος (λόγω των δημοτικών εκλογών του 2019, μεταβίβασε στη σύζυγό του τις μετοχές του) ως Πρόεδρός του υπογράφει εντολή πληρωμής!
Δεν τον ενδιαφέρουν νόμοι και ασυμβίβαστα, η δουλειά να γίνεται και μάλιστα είχε συμβεί και το κωμικοτραγικό να αναθέτει σε δικηγόρο να παρασταθεί για λογαριασμό του ΣΥΔΛΙ σε ....δίκες κατά της εταιρίας του, για να γελά κάθε πικραμένος.







arletos 4a
arletos 5a




















Αναθέσεις και σε συνεργάτες του

arletos 4Θα δείτε όμως τον πίνακα με τις απευθείας αναθέσεις που αποφάσισε και υπέγραψε, με την επισήμανση ότι έκανε ανάθεση σε μέλος του ΔΣ της εταιρίας (του) τον κ.Βησσαρίωνα Γωρσπύρο, ορίζοντάς τον Τεχνικό Σύμβουλο σε έργο του Συνδέσμου Ύδρευσης, έναντι του ποσού 24.552 ευρώ.
Δεν άφησε όμως παραπονεμένο και τον συγγενή του (;) κ.Ηλία Αρλέτο του Γεωργίου, τον οποίο μάλλον ... «διέσυρε», με μια προμήθεια ανταλλακτικών με απευθείας ανάθεση προμήθειας ανταλλακτικών καθαρής αξίας 297,60 ευρώ- αλλά δεν έχει σημασία το ποσό.















Το ερώτημα είναι: arletos 5θα βάλει κάποιος τέλος στην έκνομη δραστηριότητα του κ.Αρλέτου;

 (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 24/11/22)

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version