stoTapsi

Σιγά Δήμαρχε, τους έτριξες τα δόντια...
mpegasΑναφορικά με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης που προβλέπει λειτουργία σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, δηλώνει τα εξής:

"Με συνοπτικές διαδικασίες και με υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν άρον-άρον στο ΦΕΚ, επικυρώθηκε η ειλημμένη – όπως αποδείχθηκε- απόφαση για την λειτουργία διοδίων στο Δροσοχώρι.

Ίσως ρομαντικά πιστεύαμε όλα αυτά τα χρόνια οι Ηπειρώτες, ότι είναι αξιόπιστοι στις δεσμεύσεις τους όλοι οι υπουργοί και οι εκάστοτε κυβερνώντες, που διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα διόδια.

Φαίνεται όμως, πως η πολιτική αξιοπιστία απεμπολείται πολύ εύκολα, μπροστά στον ένα και μοναδικό στόχο: πώς θα γίνει περισσότερο ελκυστική και κερδοφόρα η Εγνατία Οδός, πριν δοθεί σε ιδιώτες.

Αυτή την ώρα δεν έχει νόημα να επαναλάβω από την πλευρά μου για άλλη μία φορά τα αυτονόητα επιχειρήματα.
Για το ότι είναι αδιανόητο να λειτουργούν τόσοι σταθμοί διοδίων σε μια απόσταση 120 χιλιομέτρων.
Για το ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να πληρώνουν «χρυσάφι» οι Ηπειρώτες την Εγνατία.
Για το ότι κάτοικοι ορεινών περιοχών πέριξ των Ιωαννίνων που μετακινούνται συχνά προς τα Γιάννενα θα καλούνται να πληρώνουν ένα νέο «χαράτσι» στο Δροσοχώρι.

Όλα αυτά είναι λογικά και αυτονόητα επιχειρήματα, που ως φαίνεται δεν πείθουν σήμερα την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να πείσουν αύριο τον ιδιώτη που θα αναλάβει την Εγνατία.

Δεν έχει νόημα, λοιπόν, απλά να τα επαναλαμβάνουμε, δεν έχει νόημα να κάνουμε επικοινωνιακή διαχείριση των γεγονότων, γιατί τίθεται πλέον εν αμφιβόλω και η δική μας αξιοπιστία.

Αυτό που απομένει και μπορεί να έχει αξία και αποτέλεσμα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, είναι να συναντηθούμε άμεσα όλοι μαζί οι φορείς της περιοχής και να συναποφασίσουμε τις ενέργειες μας.
Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είτε είχαμε αρνητικές εξελίξεις είτε στασιμότητα σε φλέγοντα για την περιοχή μας θέματα (π.χ. Ρυθμιστικό, ΤΑΙΠΕΔ, αεροδρόμιο) τότε ένας τέτοιος συντονισμός καθίσταται αναγκαίος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόθεση μου είναι, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Ηπείρου να οριστικοποιήσουμε σύντομα μία ευρεία σύσκεψη."

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version