stoTapsi

tsoumanisΤην παροχή νομικής στήριξης στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππο Τσουμάνη αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή να πληρώσει δικηγόρο της επιλογής του για να τον υπερασπιστεί. Ο κ. Τσουμάνης επρόκειτο να δικαστεί στις 4 Νοεμβρίου ενώπιων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για
παράβαση καθήκοντος, άρνηση παροχής στοιχείων και παραβίαση εισαγγελικής παραγγελίας αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 14 Μαΐου 2015 λόγω παρέλευσης ωραρίου. Εξάλλου την Τρίτη 25 Νοεμβρίου είναι πάλι κατηγορούμενος ενώπιων του ίδιου Δικαστηρίου για άλλη παράβαση καθήκοντος καθώς και για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης. Επίσης, στις 13 Φεβρουαρίου 2015 είναι κατηγορούμενος για μη καταβολή δεδουλευμένων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις ο κ. Τσουμάνης διώκεται αυτεπαγγέλτως, αν καταδικαστεί εκπίπτει του αξιώματός του, ενώ δεν είχε το σθένος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον πρώην δήμαρχο κ. Νίκο Γκόντα, το πρώην Δ.Σ. της τότε Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων (ΑΔΕΙ), τον τότε πρόεδρό της κ. Κώστα Τσάγκα και τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Καλτσή τους οποίους επί τρία χρόνια διέσυρε, μαζί με τον κ. Φίλιο, για να αθωωθούν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων πριν ένα μήνα.

Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με το νόμο, την νομική στήριξη την δικαιούται επειδή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικού συμβούλου και προέδρου της πρώην ΑΔΕΙ μέχρι τη λύση της. Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσουμάνης είναι πάμπλουτος, αμείβεται και με 1.080 ευρώ το μήνα για τον ΟΚΠΑΠΑ και δεν έχει την ανάγκη να συνεισφέρει ο Δήμος Ιωαννιτών για την αμοιβή του δικηγόρου του όταν μάλιστα σε ανάλογο αίτημα του κ. Κώστα Τσάγκα (ύστερα από μήνυση πολίτη που τραυματίστηκε παραπατώντας σε λακκούβα), η Οικονομική Επιτροπή αρνήθηκε να συνηγορήσει στην παροχή παρόμοιας στήριξης!

Είναι άξιο δε επισήμανσης ότι ο Δήμος Ιωαννιτών πλήρωσε και άλλο δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει για το αν ο κ. Τσουμάνης δικαιούται νομικής στήριξης, για να έχει εφαρμογή η ρήση «στοίχισε ο κούκος αηδόνι», με τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης να διαφωνούν με το πρόσωπο του δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τον κ. Τσουμάνη επειδή είχε εμπλοκή με το θέμα της ΔΕΥΑΙ.

Έτσι για την ιστορία, μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Τσουμάνη είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Φίλιππας Φίλιος που δεν διστάζει να στρέφεται κατά εργαζομένων με ένα πρωτοφανές μένος για τα χρονικά της πολιτικής και δη της Αυτοδιοίκησης, επειδή έχουμε αποκαλύψει με ντοκουμέντα την καταστροφική πολιτική του.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ


Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version