stoTapsi

A+ A A-
Raining MoneyΤην ώρα που (και) τα Γιάννινα βυθίζονται στη δίνη της κρίσης και χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να δουν αν μπορέσουν να πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η δημοτική αρχή χωρίς ντροπή προσπαθεί να θωρακίσει οικονομικά τα στελέχη της, προέδρους οργανισμών επιχειρήσεων και εταιριών του δήμου.

Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί αμοιβή 6.000 ευρώ ετησίως στην πρόεδρου του Δημοτικού Θεάτρου κα Αλέκα Βακαλοπούλου, 8.000 ευρώ στον πρόεδρο της δημοτικής αναπτυξιακής εταιρίας ακινήτων κ. Γιώργο Παπαδιώτη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημόσιος υπάλληλος, 4.000 ευρώ στον αντιπρόεδρο της ίδιας επιχείρησης κ. Βασίλη Καλούδη και ανάλογα ποσά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του δ.σ της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η έγκριση αμοιβής, για να κερνάνε καφέδες όπως βλακωδώς ειπώθηκε στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππα Τσουμάνη 1080 ευρώ μηνιαίως, στην αντιπρόεδρο κα Ειρήνη Βαρτζιώτη 433 ευρώ μηνιαίως, στον πρόεδρο Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος 450 ευρώ μηνιαίως, στον αντιπρόεδρο κ. Κ. Γκόγκο 400 ευρώ μηνιαίως και ακόμη 900 ευρώ στον ίδιο για την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου, συν τον μισθό του ως δημόσιος υπάλληλος.

Σε αυτούς προσθέστε τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα, τον γενικό γραμματέα, τους  7 αντιδημάρχους, του ισάριθμους ειδικούς συμβούλους - συνεργάτες και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ κ. Χρυσοστόμου.

Όλα αυτά για τον κ. Μέγκα είναι ζήτημα "στοιχειώδους αξιοπρεπείας" για του αιρετούς όταν η πλειοψηφία των πολιτών έχει απολέσει προ πολλού το δικαίωμα της στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr