stoTapsi

A+ A A-
logo anexartiti dhmotiki protoporia"Η Δημοτική Αρχή όμηρος «γραμματίων και συναλλαγματικών» δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστεί από τις δεσμεύσεις της και συνεχίζει απτόητη την συνηθισμένη τακτική της.

Ενώ η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχαμε επισημάνει κατά τη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ, εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα παραποιώντας την αλήθεια και πετώντας την μπάλλα εξω από το γήπεδο.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι ένας εκ των λόγων ακύρωσης της απόφασης, όπως επί λέξει αναφέρεται στην απόφαση της αποκεντρωμένης είναι ο εξής:

Επειδή …………………………………………………………….. 6. Μέλη τουΔιοικητικού Συμβουλίου δεν δύνανται να είναι υφ`οιανδήποτε μορφήν εργολάβοι ή προμηθευταί της επιχειρήσεως. (ΘΕΜΑ ΛΙΟΝΤΟΥ)

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι κόλαφος.

Η ουσία όμως είναι ότι επί μήνες η λειτουργία και οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ είναι κυριολεκτικά στον «αέρα».

Επίσης έμμεσα με την μη επανατοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου ,εργολάβου της ΔΕΥΑΙ, στη χθεσινή απόφαση καταδεικνύεται η παραδοχή της καραμπινάτης παρανομίας , η οποία άλλωστε σηματοδοτεί το πόσο «βαθειά διαπλεκόμενη» είναι η Δημοτική Αρχή.

Η αποχώρηση της παράταξής μας από την συζήτηση του προγράμματος έργων έγινε για αυτόν ακριβώς τον λόγο και για λόγους στοιχειώδους νομιμότητας.

Η συμμετοχή του κ. Ιωάννη Λιόντου, αντιδημάρχου και εισηγητή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι παράνομη και το γνωρίζουν όλοι.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή εργολάβου του Δήμου η δημοτικής επιχείρησης στο Σώμα.

Μάλιστα ,προκειμένου να αποφευχθεί τέτοια συμμετοχή, υποβάλλεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο Δικαστήριο ότι δεν είναι προμηθευτής η εργολάβος ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Με λίγα λόγια, ο εν λόγω υπέβαλε ψευδή δήλωση στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και ενώ όλοι το γνωρίζουν, όχι μόνο ανέχονται την συμμετοχή αλλά ο Δήμαρχος του αναθέτει καθήκοντα αντιδημάρχου έργων, συμμετέχοντας έτσι και ο ίδιος στην παρανομία.

Το γεγονός είναι γνωστό και στην Προϊσταμένη Αρχή από όπου περιμένουμε τις νόμιμες ενέργειες.

Το θέμα πλέον είναι αρμοδιότητας του κ. Εισαγγελέα.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω ,το πρόγραμμα έργων διανεμήθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα υποβολής οιασδήποτε πρότασης και το μόνο που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι η αοριστολογία και οι κατευθυνόμενες διαδικασίες, με αποκλεισμό όλων των τοπικών κοινοτήτων και διαμερισμάτων παρά το ότι είχαν υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Για άλλη μια φορά οφείλουμε να καυτηριάσουμε τη στάση του Δημάρχου κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προξένου, όπου μόνο ευχαριστώ δεν του απηύθυνε για τους 5 αιώνες τουρκικού ζυγού που υπομείναμε.

Δικαιολογημένα και ως εκπρόσωπος του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού ο πρώην Δήμαρχος Ανατολής κ. Εμμανουηλίδης αποχώρησε της συνεδρίασης.

Οσον αφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, έστω και η έμμεση ομολογία του Δημάρχου στις καταγγελίες μας για απόλυτη αναρχία, εγκατάλειψη, έλλειψη καθαριότητας, (πονεμένη ιστορία), αποχετευτικού κλπ. αποτελεί βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Ελπίζουμε έστω και τώρα να γίνει προσπάθεια αποκατάστασης ,αλλως θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι το τίμημα των προεκλογικών δεσμεύσεων ,δηλαδή η ανοχή των παρανομιών.

Τέλος, το αίτημα για συζήτηση του μεγάλου και καυτού θέματος των κληροδοτημάτων για άλλη μια φορά από την δημιτική αρχή,παραπέμφθηκε σε μελλοντική συζήτηση, ενώ η ανάγκη συζήτησης στο Σώμα είναι στοιχειώδης υποχρέωση στη βούληση των Ευεργετών. διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1 περ. β΄ Ν. 2839/2000"
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr