stoTapsi

A+ A A-
trapeza hpeirouΤη δυνατότητα επέκτασης με νέα καταστήματα και εκτός Ηπείρου, αλλά και χορήγησης νέων δανείων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής, αποκτά η Τράπεζα Ηπείρου μέσα από την κατάρτιση ενός πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Οι θετικές αυτές εξελίξεις προέκυψαν μετά από πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αθήνα τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος με αντιπροσωπεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστα Ζωνίδη, τον Πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου Βασίλη Κολιό και τρία διευθυντικά στελέχη.
Στόχος των ανθρώπων της Τράπεζας Ηπείρου είναι το πενταετές επιχειρηματικό πλάνο να είναι και αναπτυξιακό, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Ζωνίδης, είναι δεδομένη η βούληση για άνοιγμα νέων καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και μια θυρίδα στην Αθήνα, αλλά και για χορήγηση κεφαλαίων προς επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι όποιες κεφαλαιακές ανάγκες προκύψουν, δε θα χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα, αλλά στην πορεία του χρόνου.
«Το πλάνο αυτό σε συνεργασία με τη διεύθυνση εποπτείας θα σταλεί στην τρίτη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 και αφού εγκριθεί θα επιστραφεί προς άμεση υλοποίηση υπό την εποπτεία της Δ.Ε.Π.Σ. και με πρώτη ημερομηνία αναθεώρησης στις αρχές του 2016 και με βάση τα στοιχεία τέλους χρήσης του 2015.
Η Τράπεζα Ηπείρου, η οποία σήμερα διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ο οποίος υπερβαίνει το 8%, είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τα μέλη της και όλους τους Ηπειρώτες ότι η μέχρι σήμερα ανοδική της πορεία και η στήριξη όλων των ηπειρωτικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα συνεχιστεί.
Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας να συνεχίσουν να ενισχύουν τις προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. και του προσωπικού και καλούμε και όλους τους Ηπειρώτες να γίνουν μέλη μας θωρακίζοντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Τράπεζας όλων των Ηπειρωτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζωνίδης.

Αποστόλης Τζελέτας (www.vimanews.gr)
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr