stoTapsi

A+ A A-
tsoumanisΠρόσκληση για «προσφορά αγάπης» την Πέμπτη 18/12 απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών κ. Φίλιππος Τσουμάνης, για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου και άλλων δράσεων αλληλεγγύης του Οργανισμού. Ο κ. Τσουμάνης, που συχνά διακηρύττει ότι «η κοινωνική προστασία δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου ούτε του Δήμου, είναι υπόθεση όλων μας», θα πρέπει να πει αν στα τέσσερα χρόνια που ηγείται του ΟΚΠΑΠΑ, παρείχε την ελάχιστη έμπρακτη οικονομική ή άλλη ενίσχυση για την στήριξη των αδυνάμων και αν το έπραξε να του ζητήσουμε συγγνώμη. Θα μπορούσε π.χ. να δώσει ένα μέρος των αποδοχών του ως γιατρού ή τα 1.080 ευρώ που εισπράττει μηνιαίως από τον ΟΚΠΑΠΑ. Μπορεί βεβαίως να το έχει κάνει και να μην το μάθαμε, δεδομένης και της… σεμνότητας του ανδρός και της… ανιδιοτελούς προσφοράς του στον τόπο.

Επιμένουμε στο θέμα διότι ο κ. Τσουμάνης έχει μία τεράστια περιουσία την οποία απέκτησε κυρίως από το 1987 έως το 1999, όπως προκύπτει από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011 (γιατί από κει και ύστερα δεν βρήκαμε αν υπέβαλε όπως είχε υποχρέωση) και άρα δεν θα του δυσκόλευε τη ζωή μία θεάρεστη πράξη. Δείτε: 6 ακίνητα στην οδό Ζούμπου, 4 παραθαλάσσια στη Λούτσα, 2 στο Σταυράκι, 2 στα Δολιανά, ενώ κατά το 2011 είχε μετοχές της Γενικής – Εμπορικής, της Αλυσσίδας, των Μινωϊκών Γραμμών, MEVACO, OTEκαι Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Εξάλλου δήλωνε ως εισοδήματα για τα έτη 2007, 2008 και 2009 περί τις 100.000 ευρώ ετησίως με τη σύζυγό του, καταθέσεις κατά το 2011 46.000 ευρώ, 2 αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα 1.000 cc προς απόσυρση και το άλλο 1.800 ccτο απέκτησε το 2008 αξίας 48.000 ευρώ ενώ διαθέτει και ένα σκάφος στην Πρέβεζα με μηχανή 40 hp.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει κι αυτός τον οβολό του στην «ημέρα προσφοράς και αγάπης» που διοργανώνει για λογαριασμό του ΟΚΠΑΠΑ. Άλλωστε, ως γνήσιος σοσιαλιστής που αναδείχτηκε από το ΠΑΣΟΚ (τώρα το βρίζει) σε ισχυρό κομματικό παράγοντα διορίζοντάς τον και Νομάρχη Πρέβεζας, είμαστε σίγουροι ότι κάνει και θα κάνει αυτό που πρέπει.

Διότι δεν αρκεί να καλεί τους άλλους να προσφέρουν κι εκείνος να καμώνεται ότι στηρίζει τους μη έχοντες «κάνοντας τον πούστη με ξένο κώλο» όπως λέει ο λαός μας…


ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr