stoTapsi

A+ A A-
dimotiko simvoulio 2014Ζητήματα που αφορούν στην προεκλογική διαδικασία τέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα με βάση την εισήγηση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, το πλαίσιο που καθορίζει την προεκλογική προβολή των κομμάτων στους δημόσιους χώρους (αφίσες, περίπτερα, ηχητικά κ.λ.π.) και την προβολή μέσω του Δημοτικού ραδιοφώνου.
Με βάση όσα προβλέπει η εκλογική νομοθεσία, τέθηκε υπόψη του σώματος - και εγκρίθηκε ομόφωνα- το πρακτικό στο οποίο κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή που συγκάλεσε ο Δήμαρχος στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «υπάρχει η εκλογική νομοθεσία υπάρχει κι ένα ‘‘εθιμικό εκλογικό δίκαιο’’, το ζητούμενο είναι να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας σε περιβάλλον αξιοπρεπές, κόσμιο, με σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας. Να φροντίσουνε όλα τα κόμματα να υπάρξει σεβασμός στους δημόσιους χώρους και στο περιβάλλον και να αποφευχθεί η αφισορρύπανση».
Στο θέμα της αφισορρύπανσης επέμειναν στις τοποθετήσεις τους επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στην παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ζήτησε να γίνουν αυστηρές συστάσεις στα κόμματα. Κι αυτό γιατί – όπως ανέφερε- έχει γίνει το Σαββατοκύριακο αφισοκόληση από πολιτικό κόμμα πάνω στους κάδους απορριμμάτων του Δήμου σε συγκεκριμένη περιοχή.
Η απόφαση
Η απόφαση στην οποία κατέληξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η εξής:
1. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να αποφευχθούν κάθε είδους εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ υποψηφίων και κομματικών επιτελείων.
2. Να κατανεμηθούν ισότιμα σε όλα τα κόμματα οι κοινόχρηστοι χώροι, για να τοποθετηθούν, με δαπάνες των κομμάτων, προεκλογικά περίπτερα διαστάσεων 2Χ2Χ2 περίπου.
3. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο να κατανείμει ίσο χρόνο προβολής σε όλα τα κόμματα.
4. Το Σάββατο 24/01/2015 θα αφαιρεθούν από την πόλη όλα τα προεκλογικά υλικά, πλην των περιπτέρων, τα οποία θα αφαιρεθούν, με ευθύνη των κομμάτων, έως 02/02/2015.
5. Η αφισοκόλληση θα γίνεται στους προκαθορισμένους από το Δημοτικό Συμβούλιο χώρους για εμπορική διαφήμιση.
6. Τα ηχητικά συστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 14496/12.04.2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολύτη.
7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η χρήση χρωμάτων και σπρέι σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κολώνες, πινακίδες, αγάλματα, μνημεία κλπ.
8. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση φωτεινών διαφανειών σε ανοιχτούς χώρους, μετά από άδεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
9. Ο ευπρεπισμός και καθαρισμός του χώρου πέριξ των περιπτέρων θα γίνεται με ευθύνη των κομμάτων.
10. Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, μετά το πέρας των εκλογών, θα τοποθετούνται στους μπλε κάδους.
11. Προβλέπονται δύο (2) ελεύθερες θέσεις στάθμευσης μπροστά από κάθε εκλογικό κέντρο, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και όσων απασχολούνται σ’ αυτά.
12. Παρακαλούνται τα κόμματα να γνωστοποιούν εγκαίρως στο Δήμο και την Αστυνομία την ημερομηνία πραγματοποίησης των κεντρικών τους εκδηλώσεων.
13. Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία για τις εκλογές.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr