stoTapsi

A+ A A-
panepistimio-IoanninwnΗ καλύτερη δυνατή διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, μέσα από τη συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φιλοζωικών οργανώσεων, ήταν το αντικείμενο μιας ακόμη συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο.
Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργείται με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των αδέσποτων που εγκαταλείπονται στον χώρο της πανεπιστημιούπολης και η συνεργασία των τριών πλευρών για την αντιμετώπιση του είναι διαρκής.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών Χαράλαμπος Μπρέχας, οι Αναπληρωτές Πρύτανη, Αντρέας Φωτόπουλος και Θωμάς Μπάρκας, ο προϊστάμενος γραμματείας του παν/μιου, Λουκάς Παπαλουκάς, ο κτηνίατρος του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, Φαίδωνας Βούλγαρης και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων, Θεοδώρα Μπέτση της AnimalAction και Τζένη Τσοπουντζίδου της ΖΩΟΠΙ.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε – μεταξύ άλλων – να εντατικοποιηθεί από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών ο ρυθμός των στειρώσεων, ώστε να μην αυξάνεται ο πληθυσμός τους.
Τα ζώα ταΐζονται σε συγκεκριμένους χώρους περιμετρικά της πανεπιστημιούπολης, ενώ όσα από αυτά παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά θα περιοριστούν στον περιφραγμένο χώρο που έχει διαμορφώσει το πανεπιστήμιο και στον οποίο έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την προστασία των ζώων (σπιτάκια-ταΐστρες κ.λ.π.) . Η ΖΩΟΠΙ αναλαμβάνει την φροντίδα των ζώων και τον καθαρισμό του χώρου.
Όμως, όπως καυτηριάστηκε, από όλες τις πλευρές, την ώρα που καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων-ζώων εντός της πανεπιστημιούπολης και την σταθεροποίηση του πληθυσμού των αδέσποτων με τις στειρώσεις, την ίδια ώρα εξακολουθούν ορισμένοι να επιδεικνύουν ανεύθυνη συμπεριφορά, συνεχίζοντας να εγκαταλείπουν τα ζώα τους στο Πανεπιστήμιο. 
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr