stoTapsi

A+ A A-
Τι είπαν στο τηλέφωνο
Tsipras-LafazanisΆμεσα ξεκίνησε τις επαφές του στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.
Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μαξίμου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π.Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικών συντακτών ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Λαφαζάνη διημήφθη περίπου ως εξής:

Τσίπρας : Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;
Λαφαζάνης: Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.
Τσίπρας : Πες μου λοιπόν.
Λαφαζάνης: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.
Τσίπρας: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;
Λαφαζάνης: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Τσίπρας: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

πηγή: in.gr
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr