stoTapsi

Ανακοίνωση – απάντηση για τη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Εργασίας για τη λίμνη Παμβώτιδα
perifereia hpeirou"Με τη σημερινή της ανακοίνωσή η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να απολογηθεί για τον αποκλεισμό του Περιφερειάρχη από τη σύσκεψη που έγινε, με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας.
Στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί, καταφεύγει στον ψευδή ισχυρισμό ότι για την επίσκεψη (και μάλιστα προγραμματισμένη όπως αναφέρει) είχε ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης.
Να το επαναλάβουμε για μια ακόμη μια φορά, ότι ουδέποτε ο κ. Καχριμάνης ενημερώθηκε και προσκλήθηκε για τη σύσκεψη, κι αυτό παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη της επίσκεψης του Υπουργού, από το Γραφείο του ζητήθηκε το κινητό τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιηθεί για τυχόν συνάντησή του με τον κ. Π. Σκουρλέτη. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, ο οποίος προσήλθε στη σύσκεψη με δική του πρωτοβουλία.
Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετη και για το περιεχόμενο της σύσκεψης, καθώς όπως παραδέχεται «υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της Λίμνης {…} ενώ αναδείχτηκε ως επείγον, το ζήτημα του Π.Δ. για τη λίμνη Παμβώτιδα»! Ζήτημα για το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αλλά όπως φαίνεται αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που κάποιοι δεν ήθελαν την εκπροσώπησή της στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι κινούνται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικών αξιών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν τα αίτια του θορύβου που προκάλεσε ο αποκλεισμός θεσμικών οργάνων από τη συνάντηση με τον Υπουργό. Εκείνο όμως που περιμένουν οι πολίτες, είναι να πάρει επιτέλους θέση η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και για τα χρονίζοντα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου για τα οποία τηρούν «σιγήν ιχθύος». Χωρίς δε ίχνος αυτοκριτικής, εγκαλούν εκείνους που επί χρόνια δίνουν μάχες και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι σε αρκετές περιπτώσεις με παρωχημένες αντιλήψεις. Αν είναι δυνατόν!"

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version