stoTapsi

A+ A A-
anexartitidimotikiprotoporiaΑυστηρή κριτική άσκησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ.κ Ν. Τσόλης και Κωνσταντόππουλος, προς την δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του πνευματικού κέντρου κ. Κ.Γκόγκο, για τον τρόπο που χειρίστηκαν και διαχειρίστηκαν το όλο ζήτημα, που αφορούσε την διεκδίκηση εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών, του Ευρωπαικού θεσμού ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
Και οι δύο σύμβουλοι χρέωσαν ανικανότητα και ερασιτεχνισμό, εκ μέρους του ΔΣ του πνευματικού κέντρου και ιδιαίτερα του ιδίου του προέδρου, από τον οποίο έλλειπε παντελώς το όραμα και ο σχεδιασμός. Δεν στηρίχθηκε το αίτημα σε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ούτε στην έρευνα και στην νέα τεχνολογία, που ήταν μερικά από τα ζητούμενα, αλλά στον φολκλορικό εντυπωσιασμό και μόνο, τόνισε ο κ. Τσόλης και ρώτησε τους υπεύθυνους να μάθει αν ζήτησαν και είχαν την συμπαράσταση της Ηπειρώτικης απόδημης ή μη κοινωνίας και πως εκείνη ανταποκρίθηκε.
"Ένα μόνο κρατούμε από αυτή την υπόθεση. Την μεγάλη αγκαλιά των νέων παιδιών που μπαίνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον" επεσήμανε ο κ .Τσόλης και τόνισε πως το κόστος των 280.000 ευρώ ήταν πολύ υψηλό και πως με αυτό το ποσό πολλοί αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας θα εύρισκαν θαλπωρή.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γκόγκο για προχειρότητα και ρίσκο, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο το κόστος στη δημιουργία του φακέλου.
Στην αρχή της συζήτησης και εκτός ημερησίας διάταξης, ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, κάλεσε την δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, να καταδικάσουν την προκλητική στάση της Αλβανικής κυβέρνησης, η οποία δια του πρωθυπουργού της, εγείρει ζήτημα επιστροφής Αλβανοτσάμηδων σε περιοχές της Ηπείρου, τις οποίες είχαν εγκαταλείψει οι ίδιοι κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους και των θηριωδιών τους, σε συνεργασία με τους κατακτητές Ιταλογερμανούς την περίοδο της κατοχής.
Ακόμη ο κ. Γκόντας κάλεσε το σώμα να σταθεί αρωγός στην προστασία της ονομασίας των γαλακτοκομικών προιόντων ΦΕΤΑ και Γιούρτι τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν μπεί στο στόχαστρο διεθνών συμφερόντων. "Ειναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι των κτηνοτρόφων, που μοχθούν νυχθημερόν να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα και την μοναδικότητα των προιόντων αυτών" επεσήμανε ο κ. Γκόντας.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr