stoTapsi

Ptisi ioanninaΞεκινάνε οι εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στην κορυφή του Μιτσικελίου και στο σημείο απογείωσης των αλεξίπτωτων πλαγιάς. Ο Δήμος Ιωαννιτών ενέταξε τη συγκεκριμένη παρέμβαση σε ένα γενικότερο έργο αποκατάστασης βατότητας αγροτικών δρόμων, υλοποιώντας τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία συνθηκών που θα αναβαθμίσουν την “πίστα” του Μιτσικελίου.
Πριν από λίγους μήνες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελίου πάνω από τους Λιγκιάδες, σε μια μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσαν το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκοντας να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως περιοχή για αεραθλήματα επιδόσεων.
Τα μέλη του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα που απογειώθηκαν με Αλεξίπτωτα Πλαγιάς και Αετούς από την κορυφή του Μιτσικελίου σε υψόμετρο 1.800 μέτρων και πρόσφεραν ένα υπερθέαμα στον ουρανό των Ιωαννίνων, μίλησαν για μια περιοχή που διαθέτει από τις ευνοϊκότερες εδαφικές μορφολογίες γι’ αυτό το άθλημα.
Εκείνη η πρώτη εκδήλωση ήταν η αρχή και ο κοινός στόχος του Δήμου και του Αεραθλητικού Σωματείου ήταν εξ αρχής να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, «τα Γιάννενα έχουν τη φυσική δυνατότητα να διαθέτουν ακριβώς πάνω από την πόλη και τη λίμνη, μια πίστα απογείωσης που από τους ειδικούς αξιολογείται ως ιδανική και μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε στην περιοχή τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού».
Με δεδομένο ότι ο Δήμος Ιωαννιτών επενδύει στον τουρισμό και ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα δυναμικό «κομμάτι» του, η βελτίωση της πρόσβασης προς την πίστα απογείωσης του Μιτσικελίου, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή μια ακόμη ενέργεια στήριξης του «τουριστικού προϊόντος» της περιοχής.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version