stoTapsi

Στον ΟΚΠΑΠΑ λειτουργεί γραφείο που βοηθάει τις μητέρες στην σωστή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης
OKPAPAΆνοιξε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ΕΕΤΑΑ για την φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.
Κάθε γονιός για να μπορέσει να συμμετάσχει το παιδί του στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο (www.eetaa.gr,paidikoi.eetaa.gr) την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 12.7.2016 έως 29.7.2016.
Όπως έκανε γνωστό με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππος Τσουμάνης, «στον Οργανισμό λειτουργεί από σήμερα γραφείο υποστήριξης που βοηθάει τις μητέρες στη σωστή συμπλήρωση των δικαιολογητικών στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης».
Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 17 Αυγούστου.
Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων διαρκεί από 18 έως 22 Αυγούστου.
Τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 24 Αυγούστου
Η εγγραφή των ωφελούμενων στους Παιδικούς Σταθμούς θα γίνεται το διάστημα από 24 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσουμάνης για τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ εγκρίθηκαν 672 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ (556 νηπίων ΚΑΙ 116 βρεφών), ενώ 421 θέσεις εγκρίθηκαν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Φέτος υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος των Παιδικών Σταθμών μέσω ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και η σημαντικότερη είναι πως η επιχορήγηση εξατομικεύεται ανά παιδί και ο γονέας παίρνει στα χέρια τους το voucher (αξία τοποθέτησης) με το οποίο μπορούν να εγγράψουν το παιδί τους στον Παιδικό Σταθμό.
Για πρόθεση αποδυνάμωσης των δημοτικών Παιδικών Σταθμών έναντι των ιδιωτικών , έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, αναφερόμενος σε αυτές τις αλλαγές. «Έχω την εντύπωση πως οι μόνοι ευχαριστημένοι θα είναι οι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσουμάνης. Εξήγησε πως ένας ιδιωτικός Σταθμός μπορεί να προχωρήσει στην κάλυψη του 100% των θέσεων του μέσω ΕΣΠΑ, αποκομίζοντας σημαντικό κέρδος. Από την άλλη πλευρά ο ΟΚΠΑΠΑ διαδραματίζοντας κι έναν κοινωνικό ρόλο έλαβε την πολιτική απόφαση να καλύψει το 70% των θέσεων μέσω ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 30% να διατεθεί σε παιδιά που οι γονείς τους δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση στην ΕΕΤΑΑ. «Αν δεν το κάναμε αυτό που θα πήγαιναν τα παιδιά των υπαλλήλων που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ.
Το voucher έχει την αξία του αντιτίμου το οποίο καταβάλλεται στον παιδικό σταθμό από το ΕΣΠΑ για λογαριασμό του ωφελούμενου, έχει δηλαδή μια οικονομική αξία και αυτό είναι πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη, γιατί «μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως «εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και οι φροντίζουμε δομές του ΟΚΠΑΠΑ να παρέχουν άριστες συνθήκες στα παιδιά».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version