stoTapsi

trapeza ipirouΠραγματοποιήθηκε (10/10/2016) και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χώρο του Ξενοδοχείου DuLac η προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.
Παρουσία τοπικών θεσμικών παραγόντων, καθώς και πλήθους στελεχών της Τράπεζας και συνεταίρων η Γενική Συνέλευση συνήλθε με σκοπό την συζήτηση και την λήψη αποφάσεων για τις επερχόμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 16/10/2016, καθώς και τον απολογισμό των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς που απεύθυναν,οΒουλευτής Ιωαννίνων κ.Στέφος και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία της Τράπεζας για την τοπική οικονομία και κοινωνία και ευχήθηκαν ανοδική πορεία και ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ζωνίδης με μια σύντομη ομιλία παρουσίασε τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης της Τράπεζας, αλλά και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για το μέλλον της. Τόνισε δε ιδιαίτερα, την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, καθώς και τους λόγους που η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μετόχων στις εκλογές είναι επιβεβλημένη. Επίσης, ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει υποστεί το Τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα έκλεισαν 21 Εμπορικές και Συνεταιριστικές Τράπεζες και ότι μέσα σε αυτό το δυσμενές τοπίο η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου κατάφερε, όχι μόνο να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, υπερκαλύπτοντας μάλιστα τον στόχο κατά 170%, αλλά να είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας μάλιστα αυξητικούς δείκτες σε πολλούς κρίσιμους τομείς.Τέλος, ο κ. Ζωνίδης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Τράπεζας για τις προσπάθειές τους όλα τα προηγούμενα έτη.
Το λόγο έλαβε κατόπιν ο κ. Τσουκανέλης Γενικός Δ/ντης της Τράπεζας ο οποίος ανέλυσε τις αλλαγές που επιφέρει ο ν. 4340/2015 στη Διοίκηση της Τράπεζας,καθώς επίσης ανέλυσε τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της Τράπεζας, οι οποίοι σε σχέση με το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα παρουσιάζονται ιδιαίτερα θετικοί και αυξητικοί.
Στην ομιλία του προς την Γενική Συνέλευση ο κ. Παπαδόγιαννης Πρόεδρος του ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, θεσμικού επενδυτή της Τράπεζας, αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους που το ταμείο αποφάσισε να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας καθώς επίσης ανέλυσε την πεποίθηση του ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ ότι η Τράπεζα είναι και μπορεί να παραμείνει υγιής και να συνεχίσει να ασκεί τόσο τον επιχειρηματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο, μένοντας προσηλωμένη στην συνεταιριστική ιδέα. Ο κ. Παπαδόγιαννης αναφέρθηκε στην συνέχεια στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της στρατηγικής πολιτικής της Τράπεζας και έκλεισε λέγοντας «έχουμε όραμα και πίστη για μια ισχυρή και κοινωνικά ενεργή Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου»
Στην συνέλευση απευθύνθηκαν επίσης οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι και ανέλυσαν τις θέσεις τους.
Για την διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας κ. Καπελίδης,αναλυτικά, ο κ. Καπελίδης ενημέρωσε ότι κάθε συνεταιριστική μερίδα αντιστοιχεί σε μία ψήφο. Μέλος που κατέχει άνω των είκοσι συνεταιριστικών μερίδων, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου και με εξουσιοδότηση, σε μέλος της Τράπεζας, οι εξουσιοδοτήσεις διατίθενται στα καταστήματα της Τράπεζας, ή στη ηλεκτρονική διεύθυνση αυτής www.epirusbank.com. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 16-10-2016, ημέρα Κυριακή από ώρα 08.00 έως 19.00, για τον Νομό Ιωαννίνων στον χώρο του κέντρου ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ, για τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, στα καταστήματα της Τράπεζας, των πόλεων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ήταν ομόφωνες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version