stoTapsi

A+ A A-
Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Καραμπίνα
karampinas-ioannisΟ Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας, με την ιδιότητα του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων «επιτέθηκε» με δηλώσεις του στο Δήμο Ιωαννιτών, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές εκφράσεις και έωλη επιχειρηματολογία, που χρήζει απαντήσεων.
Στην ουσία ο κ. Καραμπίνας υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «δεν κάνει τίποτα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», παρά μόνο «πανηγυρίζει για τις διακρίσεις των αθλητών των ερασιτεχνικών σωματείων».
Ας θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Καραμπίνα τι κάνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, για τη στήριξη του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού:
Επειδή ο κ. Καραμπίνας αριθμεί πολλά χρόνια ενασχόλησης τόσο με τα κοινά όσο και με τον αθλητισμό, γνωρίζει ότι η περιοχή μας στερείτε βασικών αθλητικών υποδομών. Για να καλύψει αυτό το κενό ο Δήμος Ιωαννιτών:
-Διαθέτει δεκάδες ανοιχτά γήπεδα, κυρίως ποδοσφαίρου, στις ερασιτεχνικές ομάδες και στα χιλιάδες παιδιά των ακαδημιών τους. Τα γήπεδα αυτά τα συντηρεί, τα βελτιώνει τα ανακατασκευάζει, ο Δήμος Ιωαννιτών με δικούς του πόρους και επενδύει σε νέες υποδομές (π.χ. γήπεδα Ανατολής, Ηλιόκαλης, Κοσμηράς κ.λ.π)
-Διαθέτει έξι Σχολικά Γυμναστήρια από τις 3 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία με δικές του δαπάνες ο Δήμος συντηρεί και επισκευάζει. Μάλιστα μόλις ξεκίνησε μια σημαντική και αναγκαία, μεγάλη παρέμβαση στο κλειστό Γυμναστήριο του Πολυκλαδικού.
-Για τη στήριξη του μαζικού και εραστιτεχνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα του αθλητικού τουρισμού, ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Όχι τυπικά με την αιγίδα του, αλλά πολύ ουσιαστικά και έμπρακτα. Αλήθεια δεν γνωρίζει ο κ. Καραμπίνας ποιος βοηθάει για να πραγματοποιηθούν μεγάλοι δρομικοί αγώνες; Δεν γνωρίζει ποιος βοήθησε να κατασκευαστούν ή να βελτιωθούν και να συντηρηθούν εγκαταστάσεις εντός και εκτός υγρού στίβου στην Παμβώτιδα (σκι, κωπηλασία); Δεν γνωρίζει ποιος φρόντισε να γίνει λειτουργική και προσβάσιμη η πίστα απογείωσης αιωροπτερισμού στο Μιτσικέλι;
Τα προαναφερόμενα και δεκάδες άλλα που θα χρειαζόταν αρκετές σελίδες για να απαριθμήσουμε ένα -ένα, αποτελούν έμπρακτη στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Σε ότι αφορά ορισμένα ποιο συγκεκριμένα θέματα που θέτει ο κ. Καραμπίνα:
- Το δήθεν «μηνιαίο μίσθωμα σχολικών γυμναστηρίων», δεν είναι παρά ένα εντελώς συμβολικό αντίτιμο για στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα του γυμναστηρίου, το οποίο καλούνται να καταβάλουν τα σωματεία. Σημειωτέον ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία εισπράττουν χρήματα από τα παιδιά που προπονούν.
Συνολικά όλα τα σωματεία μαζί πληρώνουν αθροιστικά 900 ευρώ για 10 μήνες, για κάθε Γυμναστήριο ανάλογα με τις ώρες χρήσης. Με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο κάθε Γυμναστήριο χρησιμοποιείται από 10 σωματεία, αν υποθέσουμε θεωρητικά ότι το χρησιμοποιούν για τις ίδιες ακριβώς ώρες, τότε κάθε ερασιτεχνικό σωματείο πληρώνει 10 ευρώ το μήνα ή 90 ευρώ το χρόνο!!!
Αυτό είναι το … «μηνιαίο μίσθωμα» των 10 ευρώ, αλλά έχει αξία να απαντήσει ο κ. Καραμπίνας, αν εισπράττει χρήματα το σωματείο στο οποίο είναι πρόεδρος από τα παιδιά που προπονούνται σε αυτό.
- Σε ότι αφορά το «λεωφορείο για τη μετακίνηση μιας ομάδας» που ζητά ο κ. Καραμπίνας να παραχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Απορούμε πραγματικά πως είναι δυνατόν, ως αυτοδιοικητικός τόσα χρόνια, να μην γνωρίζει ότι απαγορεύεται από το νόμο να παραχωρήσει ο Δήμος το λεωφορείο που διαθέτει για χρήση τρίτων που δεν έχουν οργανική σχέση με το Δήμο.
Τελικά απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετά αυτά που δεν γνωρίζει ο κύριος πρόεδρος …
Τέλος, ο κ. Καραμπίνας, που βάλει σήμερα κατά του Δήμου Ιωαννιτών θεωρώντας ότι έτσι υπερασπίζεται τα συμφέροντα ενός ερασιτεχνικού σωματείου στο οποίο είναι πρόεδρος, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει, τί πρωτοβουλίες πήρε, τί προτάσεις κατέθεσε όλα αυτά τα χρόνια που κατέχει θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση, συνολικά για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr