stoTapsi

A+ A A-
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας
godas1Το δικό της "Βατερλώ" υπέστη η Δημοτική Αρχή, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε η πορεία της και το μέλλον της ΔΕΥΑΙ!
Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, "βομβάρδισαν" τη Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, για την ανικανότητα διαχείρισης της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της, χωρίς να υπάρχει πυξίδα πορείας.
Τόσο ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Θ. Μπέγκας, όσο και άλλα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησαν να διασωθούν μ έναν ακατάσχετο και ακατανόητο παρελθοντικό λόγο, κάτι που τους άφηνε γυμνούς σε κάθε λογικό επιχείρημα, όταν οι ίδιοι έχουν πλέον παρελθόν μιας επταετίας, όχι μόνο χωρίς να έχουν προσθέσει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ΔΕΥΑΙ, αλλά αντιθέτως, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να γκρεμίσουν ότι είχε δημιουργηθεί και παραληφθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Καταπέλτης ήταν για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και πρώην δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας, ο οποίος περιέγραψε την τραγικότητα, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΙ και που την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση της την έχει η Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα ο κ. Γκόντας κατηγόρησε την διοίκηση της επιχείρησης για κακοδιαχείριση και ανικανότητα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ίδιο το Δήμαρχο κ. Μπέγκα, ο οποίος με απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης, "αναπληροί" στα καθήκοντά του τον αντιπρόεδρο, στον οποίο έχουν μεταβιβαστεί όλες οι αρμοδιότητες, όταν εκείνος.. κωλύεται!

Ο κ. Γκόντας κατά την αρχή της συζήτησης, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς τον Δήμαρχο και εν γένει στη Δημοτική Αρχή, τα οποία είχαν να κάνουν με την πορεία της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης από το 2011 μέχρι σήμερα, ερωτήματα στα οποία όχι μόνο δεν δόθηκε καμιά απάντηση, αλλά έφεραν σε αμηχανία την Δημοτική Αρχή, η οποία προσπαθούσε να διασωθεί μέσω του προσφιλούς της "αθλήματος" της επιστροφής στο παρελθόν, κάτι που δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή της.

Τα ερωτήματα του κ. Γκόντα που έμειναν αναπάντητα μεταξύ των άλλων ήταν.
- Τι έγινε με την αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΙ σε επίπεδο μηχανοργάνωσης;
- Πως έγινε η μετάπτωση του συστήματος μηχανοργάνωσης και αν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές;
- Πως έγινε ο σχετικός διαγωνισμός;
- Πως έγινε η επιλογή Γενικού Διευθυντή πριν 1 ½ χρόνο; Γιατί δεν τηρήθηκε η σειρά αρχαιότητας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
- Πόσες αναθέσεις έχουν δοθεί για την νομική κάλυψη για να γίνονται «παραπλανητικές» γνωμοδοτήσεις και να μην δίνεται η ερμηνεία του <<ευλόγου χρόνου>>.
- Ποια είναι η πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση, που επί μία επταετία εξαγγέλλεται;
- Ποια μελέτη έχει εκπονηθεί για τις ανάγκες των αντλιοστασίων και αν έχει γίνει ο σχετικός διαγωνισμός;
- Πως δικαιολογούνται συνεχείς αναθέσεις με το πρόσχημα του κατεπείγοντος;
- Πόσα έργα συμβασιοποιήθηκαν από τα δεκάδων εκατομμυρίων ενταγμένα που βρέθηκαν από τις περιόδους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ;
- Αληθεύει ότι δεν εντάχθηκε ούτε ένα έργο, αλλά αντίθετα έγιναν απεντάξεις;
- Αν και η μελέτη για έργα αποχέτευσης χρηματοδοτούνταν από ΕΠΠΕΡΑΑ και έχει ολοκληρωθεί πριν από δύο χρόνια, εν τούτοις ακόμη γιατί δεν έχει ακόμη πάρει θεώρηση;
- Που βρίσκεται το έργο του Βιολογικού, το οποίο απειλείται με απώλεια της χρηματοδότησης, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην πόλη μας;
- Γιατί στην εκμετάλλευση του βιοαερίου της Δουρούτης, υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος ανάδοχος;
- Από το ολοκληρωμένο έργο αποχέτευσης σε Πεδινή – Ανατολή, πόσες συνδέσεις έγιναν και τι ποσά εισπράχθηκαν;
- Ποια και πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα;

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα που έβαλε ο κ. Γκόντας για να προσθέσει λίγο αργότερα στην τοποθέτησή του.
Κάνοντας έναν απολογισμό έργου της περιόδου, που η παράταξη του ήταν Δημοτική Αρχή ο κ. Γκόντας, αναφέρθηκε στην κατασκευή του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού, στην αλλαγή 130 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στην περιοχή ΚΡΥΑΣ και στα έργα προστασίας των πηγών και στην δημιουργία αποχετευτικού δικτύου που κάλυψε το 75% του δικτύου της πόλης.
Επίσης ειδική αναφορά έκανε στην στελέχωση της επιχείρησης από εξειδικευμένο προσωπικό, στο οποία "αν και μειώθηκε κατά 40% η μισθοδοσία του, εν τούτοις κανένας εξορθολογισμός των εξόδων δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα" είπε

"Όσον αφορά την τιμολόγηση του ύδρευσης –αποχέτευσης, αυτή γίνεται κατά ύπουλο τρόπο, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη περιμένουν να υλοποιηθεί η υπόσχεση της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, για μειώσεις Κάναμε τεράστιο έργο στη ΔΕΥΑΙ και αυτό δεν αμφισβητείται. Δεν αφήσαμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο. Φτιάξαμε όλα τα έργα με επιδότηση 84%,εκμεταλλευόμενοι τα Ευρωπαικά προγράμματα, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας ούτε ένα ευρώ.
Σας χαρίζουμε λοιπόν την ακατάσχετη παρελθοντολογία σας και κρατάμε τα έργα για τους συμπολίτες μας.
Κάνατε σύστημα τις αναθέσεις για τους δικούς σας λόγους, σπαταλώντας χρήματα, χωρίς να γίνονται οι ανάλογες εκπτώσεις. Οι συμπολίτες και κρίση έχουν και μνήμη. Μην τους εμπαίζετε" κατέληξε ο κ. Γκόντας.
Αυστηρή κριτική άσκησαν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.
Τέλος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είε ένδειξη διαμαρτυρίας, λόγω της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς και της σκαιώδους επίθεσης προς την αντιπολίτευση, από τον ίδιο τον δήμαρχο, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ενοχλημένος από την άσκηση του δικαιώματος του ελέγχου, που έκαναν χρήση οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο, προς τον ίδιο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr