stoTapsi

A+ A A-
anexartitidimotikiprotoporiaΑσαφή και επίπλαστο χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό 2018 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, κατά την συζήτηση που διεξήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
"Ένας ακόμη προϋπολογισμός, ο όγδοος κατά σειρά της Δημοτικής Αρχής, που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας, που όμως αφήνει την πόλη μας χωρίς έργα. Ευημερούν τα νούμερα και δυστυχεί η πόλη μας" τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ν. Γκόντας, μιλώντας στην αρχή της συζήτησης, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό "ως την κορυφαία πράξη μιας Δημοτικής Αρχής που στην περίπτωσή σας δεν γίνεται σεβαστή".
Για το ίδιο ζήτημα οι δύο εισηγητές της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σπ. Κωνσταντόπουλος και Βασ. Κοσμάς αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία αποδόμησαν εντελώς αυτά τα οποία παρουσίασε η Δημοτική Αρχή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Οικονομικών.
"Για μεγάλα λόγια και καθόλου έργα της Δημοτικής Αρχής" έκανε λόγο ο κ. Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό ανειλικρινή και αναξιόπιστο, που κινείται κι αυτός σε τροχιά όπως οι προηγούμενοι επτά.
"Κι αυτός ο προϋπολογισμός όπως και οι προηγούμενοι στερούνται εισπρακτηκότητας, κάτι που δεν επιτρέπει στην Δημοτική Αρχή να κάνει έργα όπως διατείνεται" είπε μεταξύ άλλων και καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντόπουλος, σημείωσε ότι "τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού όπως αποτυπώνονται δηλώνουν την παντελή απραξία της Δημοτικής Αρχής".
Στη συνέχεια ο κ. Β. Κοσμάς καταθέτοντας τις παρατηρήσεις του για τα οικονομικά στοιχεία που εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό, αμφισβήτησε πλήρως τα οικονομικά μεγέθη, έτσι όπως αυτά παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι ένας προϋπολογισμός απλά διαχειριστικός ο οποίος όμως δεν έχει να κάνει με αυτά που απαιτούν οι συμπολίτες μας".
Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2018 εκτός από το σκέλος των ανελαστικών δαπανών και το σκέλος του κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Στην επόμενη συνεδρίαση ο κ. Γκόντας, έβαλε μια σειρά από ζητήματα στα οποία η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη λύση τους η την πρόληψη τους, όπως αντιπλημμυρικά έργα στο λεκανοπέδιο.
Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Γκόντας έκανε στη συμβολή της παράταξης του στην μελέτη που έγινε επί δημαρχίας του, για την κατασκευή του έργου επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού επιρρίπτοντας ευθύνες καθυστέρησης στις δημοτικές αρχές που ακολούθησαν, οι οποίες μέχρι σήμερα επτά χρόνια μετά, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον διαγωνισμό και λίγο έλειψε να απενταχθεί το έργο που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας.
Τέλος ο κ. Γκόντας αναφερόμενος στην τοποθέτηση του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στην κεντρική πλατεία από την Δημοτική Αρχή, είπε πως αυτό δεν συνάδει με το πνεύμα των ημερών μας και πρέπει πάραυτα να απομακρυνθεί από αυτή τη θέση και ας τοποθετηθεί ως έργο τέχνης σε άλλη περιοχή.
"Δυστυχώς η πόλη μας έγινε σημείο αρνητικής αναφοράς σε Πανελλήνιο επίπεδο" τόνισε ο κ. Γκόντας.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr