stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
metsovo 2Εντάξει, είναι γνωστό ότι στο... "κράτος του Μετσόβου" οργιάζει η αυθαιρεσία ορισμένων, φερόμενων ως παραγόντων. Τούτο όμως που αποκαλύπτουμε ξεπερνά κάθε όριο και δεν έχει προηγούμενο.
Ως πρωταγωνιστές μπορεί να θεωρηθούν ο Δήμος, οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, η πολεοδομία της πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων και μια εταιρία. Διαβάστε τώρα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και άμα βγάλετε άκρη να μας το πείτε:
Σε οικόπεδο στο κέντρο του Μετσόβου, για την ανέγερση μιας οικοδομής (που στεγάζει υπηρεσίες εστίασης), υπάρχουν... τρία τοπογραφικά σχέδια! Ένα που θεωρήθηκε από τον αείμνηστο τότε δήμαρχο Δημ. Τόπη, άλλο από τον (και) νυν δήμαρχο κ. Κων. Τζαφέα και ένα τρίτο με την υπογραφή του κ. Μπαλαμπέκου, άλλοτε αντιδημάρχου, γαμπρού από θυγατέρα του περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη.
Τα περίεργα όμως, δεν τελειώνουν εδώ.
1) Στο ένα τοπογραφικό αναφέρεται ως φορέας του έργου ανέγερσης του κτιρίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής. Στο άλλο η εταιρία "Μ. Φούφας - Γ. Νάκος Ο.Ε" και στο τρίτο... κανένας!
Το ίδιο παρατηρείται και στις αντίστοιχες βεβαιώσεις του Δήμου, ενώ στην άδεια οικοδομής από την πολεοδομία της πρώην Νομαρχίας (Νομάρχης τότε ο κ. Άλεξ. Καχριμάνης), εκδόθηκε στο όνομα της προαναφερθείσας εταιρίας!
2) Πουθενά δεν γίνεται μνεία σε ποιόν τελικώς ανήκει το οικόπεδο: Στον Δήμο, στην Εκκλησία ή στους ιδιώτες;
3) Το οικόπεδο και το κτίριο, δηλώθηκαν και πότε στο υποθηκοφυλακείο και στην εφορία; Από ποιόν ιδιοκτήτη; Τι λένε επ' αυτού ο Δήμος, ο Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Καχριμάνης, εξάδελφος του περιφερειάρχη Ηπείρου και η Μητρόπολη Ιωαννίνων;
Πάμε παρακάτω, διότι έχει κι άλλο "ζουμί" το θέμα:
kritio metsovo revmaΠροσφάτως, σε εργασίες που έγιναν κοντά στο κτίριο, αποκαλύφθηκε ότι αυτό τροφοδοτούνταν με ρεύμα από ένα διπλανό, μικρό, κτίριο! (φωτ.)

Μιλάμε δηλαδή για ρευματοκλοπή, αδίκημα και ποινικώς κολάσιμο, που κανένας δεν γνωρίζει ποιός το διέπραξε! Ποιός έχει την ευθύνη, η Εκκλησία ή οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται το κτίριο, (έναντι ενός... πινακίου φακής, όταν στο Μέτσοβο τα ενοίκια είναι απλησίαστα); Τι ήταν αυτό που εμπόδιζε την νόμιμη ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ;
Εδώ εγείρεται άλλο μέγα θέμα:
Ο ΕΝΦΙΑ, επί τόσα χρόνια, για το οικόπεδο και το κτίριο, καταβάλλεται, από ποιόν και από πότε;
Πως όμως, όταν η ΔΕΗ (που τον εισέπραττε μέχρι πρότινος), αγνοούσε την ύπαρξή του και αφού δεν είχε δηλωθεί στο υποθηκοφυλακείο; Στην αρμόδια ΔΟΥ, δηλώθηκε, πότε και από ποιόν;
Σε αυτά, προς το παρόν, καυτά ερωτηματικά καλούνται να απαντήσουν: Δήμος, Μητρόπολη, Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Καχριμάνης, πολεοδομία, πρώην Νομαρχία - νυν Περιφέρεια Ηπείρου, ΔΕΗ, βεβαίως δε και η εταιρία που εκμεταλλεύεται το κτίριο.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr