stoTapsi

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
tus airways«Δήμος Ιωαννιτών Περιφέρεια Ηπείρου και η αεροπορική εταιρία TUS είναι στρατηγικοί εταίροι σε μια κοινή και ολοκληρωμένη προσπάθεια σύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με διάφορους προορισμούς του εξωτερικού. Για την πτήση Τελ Αβίβ – Γιάννενα δεν υπάρχει ακύρωση αλλά μια μικρή αναβολή, προϊόν σχεδιασμού της αεροπορικής εταιρίας».
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή την ενημέρωση από την αεροπορική εταιρία TUS ότι οι πτήσεις από το Ισραήλ προς τα Γιάννενα δεν θα ξεκινήσουν τελικά το καλοκαίρι αλλά το φθινόπωρο του 2018.
Ο κ. Μπέγκας κάλεσε όσους προβλέπουν άσχημες εξελίξεις γύρω από το θέμα να μην βιάζονται καθώς «επίδοξοι μάντες κακών ειδήσεων στην προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος ‘Ιωάννινα’ υπήρξαν πολλοί, διαψεύστηκαν όμως πανηγυρικά».
Ο Δήμαρχος θύμισε επίσης και την προτροπή που απεύθυνε κατά το πασχαλινό του μήνυμα να γυρίσουμε δηλαδή την πλάτη στη μιζέρια, προσθέτοντας ότι η εταιρία TUS όχι μόνο θα βάλει στο καλεντάρι της πτήσεις από το Ισραήλ προς τα Γιάννενα αλλά σύντομα θα ανακοινώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει τη σύνδεση των Ιωαννίνων με πολλούς προορισμούς εξωτερικού.
Επίσης, εξήγησε ότι η επιλογή της εταιρίας να καθυστερήσει την έναρξη πτήσεων έγινε διότι θεώρησε ότι θα χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος λίγο ώστε να οργανωθούν σωστά αλλά και γιατί διερευνώντας την αγορά διαπίστωσε ότι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ είχαν κλείσει ήδη συμφωνίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Δήμαρχος τόνισε πως η Ένωση Ξενοδόχων είναι ένας φορέας ο οποίος μαζί και με άλλους -όπως για παράδειγμα η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος- στο κομμάτι που της αναλογεί αποτελεί κι αυτή στρατηγικό εταίρο του Δήμου και της Περιφέρειας στην προσπάθεια που γίνεται για προβολή των Ιωαννίνων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως Δήμος και Περιφέρεια καθορίζουν το μέγεθος της αξιοπιστίας που απαιτείται σε διαπραγματεύσεις με φορείς και εταιρίες του εξωτερικού.
Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και αεροπορικής εταιρίας TUS για οικονομική ενίσχυση της τελευταίας προκείμενου να ξεκινήσουν οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ, τονίζοντας πως «τέτοιες οικονομικές συναλλαγές ουδέποτε συμφωνηθήκαν καθώς απαγορεύονται»

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version