stoTapsi

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την ανακύκλωση
Followgreen Ioannina 2018Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινάει το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Followgreen με επιβράβευση των πολιτών. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα «έξυπνης» πόλης που ενώνει πολίτες - τοπικές επιχειρήσεις – σχολεία με πρωτοβουλία του Δήμου.
Ο κοινός στόχος όλων αφορά στην ανακύκλωση και προστασία περιβάλλοντος μέσα από την επιβράβευση των πολιτών – κατοίκων για την ενημέρωση και τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις.
Οι κάτοικοι –πολίτες των περιοχών του Δήμου Ιωαννιτών μπορούν με επίσκεψη στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/ioannina να δημιουργήσουν τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό, δηλώνοντας το όνομα & στοιχεία κατοικίας, προκειμένου να:

1. Συγκεντρώσουν πόντους επιβράβευσης με τους εξής τρόπους:
• παίζοντας με quiz, βλέποντας video και διαβάζοντας άρθρα, με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα για την ανακύκλωση,
• ανακυκλώνοντας σε υφιστάμενες υποδομές (κάδους και σημεία επαναχρησιμοποίησης) της γειτονιάς ή/και σε κεντρικά σημεία του Δήμου(μπλε κάδοι χαρτιού/πλαστικού/μετάλλου συσκευασιών γειτονιάς, μπλε κώδωνες γυαλιού, σημεία επαναχρησιμοποίησης, όπως κοινωνικό παντοπωλείο/φαρμακείο για τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού για τα οποία λαμβάνουν κουπόνια επιβράβευσης κοκ),
• συστήνοντας την πλατφόρμα σε φίλους τους από τον Δήμο για να δυναμώσουν την προσπάθεια,
• προτείνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα ανακύκλωσης, στέλνοντας φωτογραφίες, άρθρα σχετικά για να αξιοποιηθούν για δημοσίευση στην πλατφόρμα.

2. Εξαργυρώσουν τους πόντους επιβράβευσης:
• άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις και άλλες παροχές σε τοπικά καταστήματα του Δήμου Ιωαννιτών, ή/και
• με δωρεά στα σχολεία για την διεξαγωγή προγραμμάτων ανακύκλωσης σε επόμενη φάση.
Οι πολίτες-κάτοικοι του Δήμου Ιωαννιτών με ένα κλικ εκτυπώνουν στο κινητό ή σε έντυπη μορφή το κουπόνι επιβράβευσης το οποίο επιδεικνύουν στις τοπικές καθημερινές αγορές.

Οι Τοπικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ιωαννιτών:
1. Έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσματου Δήμου -με περίπου 70 προσφορές που απέστειλαν-πριν ακόμη ξεκινήσει η πλατφόρμα.
2. Διαφημίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα (εικόνα, επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας τους, περιγραφή της προσφοράς τους ) τόσο στους κατοίκους του Δήμου αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας ανεξαρτήτου περιοχής.
3. Προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες τους σε ευρύτερο κοινό με παροχή ειδικών εκπτώσεων και ενισχύουν τον κύκλο εργασιών τους, δίνοντας αξία στον πελάτη – μέλος της δημοτικής πλατφόρμας.
4. Δεν έχουν κανένα διοικητικό, γραφειοκρατικό ή οικονομικό βάρος στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, που είναι δωρεάν και πέραν του εντύπου συμμετοχής δεν αποστέλλουν τίποτα άλλο στον Δήμο.

Με αυτό τον τρόπο οι τοπικές επιχειρήσεις επιβραβεύουν την προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης και ενισχύουν τη δραστηριότητα της επιχείρησης τους με περιβαλλοντικό πρόσωπο.

O Δήμος Ιωαννιτών με την παραπάνω πρωτοβουλία, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον, ενισχύει τις υφιστάμενες κοινωνικές του δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο/φαρμακείο με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη σπιτιού κοκ, αυξάνει την ανακύκλωση με τις υφιστάμενες υποδομές του Δήμου και μειώνει τις ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων, ενισχύει την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας την δωρεάν προβολή τους στους κατοίκους αλλά και στο ευρύτερο κοινό εκτός Δήμου, ενώ θα διεξάγει παράλληλα και μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης για συγκεκριμένα υλικά (π.χ. χαρτί, μπαταρίες)δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να επιβραβεύσουν και να ενισχύσουν τα σχολεία της επιλογής τους δωρίζοντας σε αυτά πόντους επιβράβευσης, ενισχύοντας έτσι την ευγενή άμιλλα των μαθητών και σχολείων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version