stoTapsi

A+ A A-
Rizopopoulos 2Συνεδρίασε χθες, με τη νέα διευρυμένη της σύνθεση, η Οργανωτική Γραμματεία της υπεριδεολογικής υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου στην Περιφέρεια Ηπείρου. Μετά τη συνεδρίαση, μέλη της απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναστολή της παραπομπής 10 μελών στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ (τα οποία είχαν παραπεμφθεί επειδή στηρίζουν τον κ. Ριζόπουλο) όπως προκύπτει από την πρόσφατη δήλωση του γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη ότι: «Δεν υπήρξαν, δεν έγιναν ακόμα, απλά υπάρχει απόφαση η οποία θα ενεργοποιηθεί εάν και εφόσον», ανέφεραν:
«Η μετατόπιση του κυρίου Αυγενάκη είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν αποκαθιστά όμως την πολιτική τάξη. Αυτό διότι είναι απολύτως ανακριβής ο ισχυρισμός - καθότι δεν προκύπτει από πουθενά - ότι όλοι ή έστω μερικοί έκαναν, οπουδήποτε, χρήση των αιρετών κομματικών τους αξιωμάτων για να παραπλανήσουν άλλα μέλη της ΝΔ υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ριζόπουλου.Και μάλιστα, σε χρόνο που ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν είχε ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ (άρθρο 18, παρ. 2) «διατυπώνει δημοσίως τις θέσεις του κόμματος για κάθε πολιτικό ζήτημα»,έχει δηλώσει ότι «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».
Θεωρούμε ότι ορισμένα μέλη (εκ των πλέον των 160 ενεργών μελών της Νέας Δημοκρατίας που ήδη στηρίζουν δημόσια τις θέσεις και αρχές της νέας υπεριδεολογικής αυτοδιοικητικής παράταξης) κακώς βρίσκονται σε ουσιαστική «κομματική ομηρία» και αυτό, εκτιμούμε πως, δεν συνάδει σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα. Επιπροσθέτως ανεστάλησαν κομματικά αξιώματα, στα οποία - μάλιστα- εκλέχθηκαν δημοκρατικά κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ενώ ήταν ήδη δημόσια γνωστή η στήριξή τους προς τον κ. Σπύρο Ριζόπουλο!
Το πιο σημαντικό: Η πρακτική της καθυστέρησης απονομής εσωκομματικής δικαιοσύνης μπορεί να αναπτύξει νοσηρό κλίμα στον εσωκομματικό χώρο ευνοώντας κλίμα διάσπασης και θέτει σε κίνδυνο την πορεία του κόμματος στις εθνικές εκλογές.
Συνεπώς, η σωστή λύση είναι η μόνη λύση: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να άρει αυτή την παντελώς αναιτιολόγητη απόφαση. Να γίνει πλήρης αποκατάσταση και των κομματικών θέσεων καθώς και πλήρης αποκατάσταση της προσωπικότητας των μελών που έχει σπιλωθεί.»
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr