stoTapsi

A+ A A-
ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ
Dimos Astiko ktel 2018Τη σύμβαση με την οποία ο Δήμος Ιωαννιτών θα επιδοτήσει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά με το ποσό των 140.000 ευρώ, τη μείωση του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ για όλους του χρήστες του υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε να ανακουφίσουμε τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες του Δήμου σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε πως οι ανάγκες είναι μεγάλες. Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε όταν φορείς του Δημοσίου συνεργάζονται με άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα το Αστικό ΚΤΕΛ τα αποτελέσματα που έχουμε είναι προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας είναι να στρέψουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνοντας τους κίνητρα και για μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος ήταν κι αυτός παρών στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, «πρόκειται για μια δυναμική συμφωνία των δύο φορέων που στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας θα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση για να αποφέρει τα περισσότερα οφέλη στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Το μέτρο αυτό μάλιστα εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική για τις συγκοινωνίες καθώς η συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ είναι διευρυμένη».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής, ευχαρίστησε το Δήμο για τη συνεργασία επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε δύο φορείς που έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συγκοινωνίες για τον πολίτη».

Ανταποδοτικά
Να θυμίσουμε ότι πέραν της επιδότησης του εισιτηρίου, η σύμβαση περιλαμβάνει και τα ακόλουθα επιπρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο:
1. Επέκταση των υπαρχόντων δρομολογίων κατά δυο των Μαρμάρων προς της περιοχή της Ολυμπιάδας, ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής για τη μετακίνηση των κατοίκων προς τα Ιωάννινα. Οι ώρες των δρομολογίων θα είναι στις 10 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα σύμφωνα και με τις επιθυμίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας.
2. Δημιουργία των απαραίτητων δρομολογίων προς την περιοχή των Μελάνδρων μετά και τη διάνοιξη της οδού Δαβάκη. Οι ώρες και ημέρες των δρομολογίων θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με το Δήμο.
3. Τοποθέτηση με έξοδα της εταιρείας πέντε επιπλέον στάσεων βελτιωμένης πρακτικότητας και αισθητικής στα ίδια πρότυπα με αυτές του Δήμου
4. Θα προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία νέων δρομολογίων όπου καταστεί αναγκαίο, και αφού παρατηρηθούν και καταγραφούν σε συστηματική βάση οι μεταβολές στις μετακινήσεις των πολιτών μετά το μειωμένο εισιτήριο, και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, επανασχεδιάζοντας ουσιαστικά το χάρτη των Αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μας.
5. Συνέχιση των δρομολογίων από τη Γορίτσα για τη μεταφορά των μαθητών του χωριού στα σχολεία τους.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr