stoTapsi

rizopoulos nastasΟ επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές με τους εκλεγμένους δημάρχους, για ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή προβλημάτων, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τον δήμαρχο Πάργας (Πρέβεζας) Αντώνη Νάστα.
Μετά τη συνάντησή τους που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα δήλωσαν:
Αντώνης Νάστας
«Σήμερα μας επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος τον οποίο καλοδέχθηκα στο γραφείο του δημάρχου και μιλήσαμε για την ανάπτυξη του δήμου της Πάργας και γενικότερα για το νομό της Πρέβεζας.
Θεωρώ ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη για διάφορα σημαντικά θέματα: την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τα έργα υποδομής.
Ευχήθηκα καλή επιτυχία στον κ. Ριζόπουλο και του είπα ότι την καρέκλα αυτή δεν την παίρνουμε εμείς, μας τη δίνει ο λαός.»

Σπύρος Ριζόπουλος
«Ευχαριστώ το δήμαρχο για τα καλά του λόγια και τις ευχές. Πριν λίγες ημέρες είχα τη δυνατότητα να δω και μια υπέροχη παρουσίαση που έκανε από κοινού με την κυρία Μπραΐμη (σ.σ. δήμαρχο Σουλίου) για τις παρεμβάσεις ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον Αχέροντα. Μάλιστα, ήδη είχα τη δυνατότητα να κάνω ραντεβού όσον αφορά τη χρηματοδότηση -στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας- ενός τόσο σημαντικού project.
Εξήγησα στο δήμαρχο τις απορίες που είχε σχετικά με ένα από τα μεγάλα έργα που έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια της Περιφερειακότητας, την ενοποίηση της παραλίας από τον Αμβρακικό έως την παραλία της Αλβανίας. Και του επισήμανα ότι για να προσελκύσουμε το σωστό τουριστικό προϊόν πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο με την ντόπια ή τη βαλκανική.
Άκουσε με ενδιαφέρον το project και μάλιστα με ρώτησε: «δηλαδή οι δημότες μας δεν θα έχουν πρόσβαση στο project». Του απάντησε ότι βεβαίως και θα έχουν, αλλά και οι πολίτες πρέπει να μάθουν να μετέχουν. Συνεπώς, του εξήγησα τη λογική ότι η περιφέρεια θα προχωρήσει στην έκδοση της κάρτας εκλογιμότητας με την οποία οι δημότες, εφόσον επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα καλά τα οποία θα παρέχει η Περιφέρεια θα να έχουν μόνο μία υποχρέωση: να ψηφίζουν.
Αυτό, λοιπόν, το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή, η μεγάλη αποχή, θα παλέψουμε να μειωθεί. Γιατί ναι μεν οφείλουμε να δίνουμε στους πολίτες κοινωνικά αγαθά αλλά οφείλουν και οι πολίτες να συμμετέχουν, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Γιατί οι αλλαγές έρχονται με τη συμμετοχή όλων.
Συνεπώς θα έχουμε μεγάλα τουριστικά προϊόντα, μεγάλα έργα, ενοποίηση της παραλίας προσέλκυση τουρισμού, διαφήμιση αξιοποίηση του συνόλου, για να μην υπάρχουν εσωτερικές αδικίες, να μπορέσει να αναβαθμιστεί και το Καναλάκι σε ένα τέτοιο πλαίσιο.
Εύχομαι λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου καλό αγώνα και καλή επιτυχία. Και συμφωνήσαμε ότι θα δώσουμε από κοινού τον αγώνα, την επόμενη μέρα, για μια διαφορετική Ήπειρο, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. Γιατί έχει δίκαιο ο δήμαρχος, ο κόσμος μας επιλέγει. Διότι όπως εξήγησα και στο δήμαρχο ότι δεν αλλάζει πεθαίνει και πως το παρελθόν ότι είχε να δώσει το έδωσε. Ήρθε η ώρα να φύγουμε μπροστά για να ξεκολλήσει το κάρο από τη στασιμότητα.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version