stoTapsi

Φυσικά αφού ερχόνται εκλογές...
logo iwanninaΧρηματοδότηση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, (με 300.000 από ίδιους πόρους), για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους εξασφάλισε ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία έγινε γνωστή σήμερα.
Πιο συγκριμένα ο Δήμος Ιωαννιτών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάση Μανταλόβα, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος με βασικό στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες.
Οι αγροτικοί δρόμοι που θα αναβαθμιστούν έχουν συνολικό μήκος 11.362 μ., βρίσκονται εκτός οικισμών και προβλέπονται στα σχετικά διαγράμματα των διανομών ή των αναδασμών.
Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα γίνουν:
• Στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά της Δ.Ε. Παμβώτιδας, αγροτικός δρόμος μήκους 1.534,00μ.
• Στην Τοπική Κοινότητα Δροσοχωρίου της Δ.Ε. Παμβώτιδας, τρία τμήματα συνολικού μήκους 1.388,00μ
• Στην Τοπική Κοινότητα Κουτσελιού (οικισμός Γορίτσα) της Δ.Ε. Παμβώτιδας, αγροτικός δρόμος μήκους 736,00μ
• Στην Τοπική Κοινότητα Καστρίτσας της Δ.Ε. Παμβώτιδας, δύο τμήματα συνολικού μήκους 1.817,00μ
• Στην Τοπική Κοινότητα Μουζακαίων της Δ.Ε. Παμβώτιδας, αγροτικός δρόμος μήκους 344,00μ
• Στην Τοπική Κοινότητα Μπάφρας της Δ.Ε. Ανατολής, τέσσερα τμήματα συνολικού μήκους 2.932,00μ
• Στην Δημοτική Κοινότητα Περάματος της Δ.Ε. Περάματος, τμήμα μήκους 654,00μ -
• Στην Τοπική Κοινότητα Περιβλέπτου της Δ.Ε. Περάματος, δύο τμήματα συνολικού μήκους 1.590,00μ
• Στην Τοπική Κοινότητα Κόντσικας της Δ.Ε. Μπιζανίου, αγροτικός δρόμος μήκους 367,00μ -
Σημειώνεται πως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη προβεί στην προκήρυξη για επιλογή αναδόχου ενός ακόμη έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά τους ακόλουθους δρόμους:
1) Δημοτική Κοινότητα Πεδινής, μήκος 1.018,50 μ
2) Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς, μήκος 708,54 μ,
3) Τοπική Κοινότητα Κόντσικας, μήκος 763,10 μ
4) Τοπική Κοινότητα Κουτσελιού, μήκος 756,39 μ
5) Τοπική Κοινότητα Χαροκοπίου, μήκος 954,28 μ
6) Δημοτική Κοινότητα Μαρμάρων, μήκος 1.860,77 μ
«Με σχέδιο, προγραμματισμό και τεκμηριωμένες προτάσεις αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα και για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σε όλο το Δήμο μας. Έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για έργα σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Έργα ουσίας που στηρίζουν στην πράξη τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά. Είμαστε εδώ για όλους τους γιαννιώτες και συνεχίζουμε το έργο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
«Πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτων έχει στη διάθεσή του ένα ποσό που φτάνει τα 1,8 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις σε αγροτική οδοποιία, αφού πέραν της έγκρισης της πρότασής μας από το ΥΠΕΣ υπάρχει κι ένα έργο που χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Με σχέδιο και προγραμματισμό αναβαθμίζουμε την πρόσβαση σε αγροτικές μονάδες του Δήμου μας αποδεικνύοντας στην πράξη την έμπρακτη στήριξη μας στους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο θέλοντας να ενισχύσουμε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, πάνω στον οποίο στηρίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας.
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με έργα κι όχι με λόγια την αγροτική παραγωγή του τόπου μας. Είμαστε συνεχώς δίπλα στους ανθρώπους που παράγουν με πολυδιάστατες δράσεις, είτε αυτές αφορούν την βελτίωση των υποδομών, είτε την προώθηση των προϊόντων τους. Με τη στοχευμένη αντιδημαρχία πρωτογενούς τομέα ο Δήμος Ιωαννιτών έχει για πρώτη φορά καταφέρει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις έναν ζωντανό κλάδο της οικονομίας που συνεχίζει να παλεύει για να αναπτυχτεί. Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της πράξης είναι φυσικά η απρόσκοπτη και ασφαλής χρήση των αγροτικών δρόμων κατά την κίνηση από και προς τα σημεία εκείνα, που αναπτύσσονται οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, η διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των υφιστάμενων και την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων», δήλωσε από τη μεριά της η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version