stoTapsi

Elisaf omilia Mar 19Μήνυμα νίκης έστειλαν εκατοντάδες Γιαννιώτες που έδωσαν βροντερό παρόν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Η μαζική συμμετοχή απέδειξε ότι η ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη κερδίζει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών οι οποίοι μοιράζονται το όραμα για τα Γιάννενα της νέας εποχής.
Μιας παράταξης, που όπως τόνισε ο Μωυσής Ελισάφ, γεννήθηκε από την πρωτοβουλία της κοινωνίας και την δική του θέληση να προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και καταξιώθηκε επιστημονικά.
«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πάντα η αρχή είναι μπροστά μας. Και, όπως θα έλεγε ο ποιητής «το τέλος είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάμε». Η μεγάλη πρόκληση του Δήμου μας ιδιαίτερα (πιστεύω ότι δεν χρειάζεται αυτή η λέξη) είναι αυτή ακριβώς: ένα νέο ξεκίνημα – μία Νέα Εποχή.
Αυτή είναι η πρόκληση των καιρών μας. Και σ΄ αυτή την πρόκληση ήρθε η ώρα να απαντήσουμε. Να ανταποκριθούμε δηλαδή με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής μας. Και θα απαντήσουμε. ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», τόνισε.

Αναφερόμενος στην παράταξη τόνισε ότι χτίστηκε με βασικές αρχές την συμμετοχή, την ανιδιοτέλεια και τις δημοκρατικές αξίες. Υπογράμμισε ότι δεν επιδιώχθηκε καμία κομματική στήριξη καθώς η εποχή των χρισμάτων έχει παρέλθει. Σήμερα εξάλλου οι πολίτες ζητούν από τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να διοικήσουν ικανότητα και αποτελεσματικότητα, επάρκεια, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια και σεβασμό.

«Ξέρουμε τι χρειάζεται, γνωρίζουμε πως θα το πετύχουμε» τόνισε ο Μωυσής Ελισάφ, καταθέτοντας το όραμα για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής.
«Μπορούμε να δώσουμε στην πόλη που αγαπάμε και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου την προγραμματισμένη εξωστρέφεια που λείπει και να πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που παλεύει να βγει από την κρίση. Θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις στα τοπικά προβλήματα στο πλαίσιο της κοινωνίας όλων των δημοτών, με βάση όχι άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά το συμφέρον των περισσότερων, στα όρια του εφικτού και με τη γνώμη των ειδικών.

Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την θέλησή μας ή να εμποδίσει την προσπάθειά μας. Χωρίς καμιά κομματική ή άλλη δέσμευση ζητάμε τη στήριξή σας, τη στήριξη των συμπολιτών μας και σε σας θα λογοδοτούμε για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας, στους συμπολίτες μας θα στηριζόμαστε σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην πορεία».
Ο Μωυσής Ελισάφ ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους της προγραμματικής πρότασης για τα Γιάννενα, μιας πρότασης βαθιά πολιτικής και προοδευτικής που προκύπτει από την μελέτη και την γνώση των προβλημάτων και την βούληση για τη λύση αυτών.

«Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι μόνο το ποιος θα λύσει τα προβλήματα, αλλά το ποια είναι η λύση για τα προβλήματα. Με άλλα λόγια, ποιό είναι το «σενάριο» τη διεκπεραίωση του οποίου θα αναλάβει ο «επικεφαλής».(ίσως αυτή η παράγραφος δεν χρειάζεται) Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί πως θα μας πείσετε ότι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις θα τηρηθούν μετεκλογικά? Πράγματι, ανέκκλητο συμβόλαιο δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ενδείξεις και τη μόνη ένδειξη που μπορώ να επικαλεστώ είναι η μέχρι τώρα συμμετοχή μου τόσο ως επιστήμονας όσο και ως ενεργός πολίτης. Καταθέτουμε σήμερα προτάσεις που έρχονται από το μέλλον. Και ακόμα υπάρχουν λέξεις που πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία τους. Μια τέτοια λέξη είναι και η λέξη εμπιστοσύνη. Πρέπει να συνυπάρξουμε άρα πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον. Πολιτευόμαστε με τη βασική αρχή ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και στον ανταγωνισμό είμαστε αντίπαλοι. Δεν είμαστε όμως εχθροί. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε σήμερα να επικοινωνούμε με τον άλλο διαμέσου της δέσμευσης μας σε κοινές αξίες».

Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος που περιλαμβάνουν όλους τους τομείς δράσης. Την καθημερινότητα, τα έργα, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την ενίσχυση των κοινοτήτων, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την κοινωνική πολιτική και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.
«Σας κατέθεσα την αλήθεια μου. Τη βάση για τη δημιουργία μιας στέρεης και ισχυρής σχέσης εμπιστοσύνης. Αυτής που ζητούμε. Για να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας, για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα, για να ανοίξουμε το δρόμο στη Νέα Εποχή. Αυτή που δικαιούνται τα Γιάννενα. ΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Σας θέλουμε δίπλα μας. Σας θέλουμε τώρα και μετά τις εκλογές. Να δημιουργήσουμε μαζί όσα ονειρευόμαστε. Να αγαπήσουμε ξανά τον τόπο μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πρώην δήμαρχοι, υποψήφιοι βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.
Τον Μωυσή Ελισάφ προλόγισε ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση, τόσο για να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στο να δημιουργήσει «ταυτότητα» στην πόλη. Όπως τόνισε «ο Μωυσής Ελισάφ αυτό μπορεί να το κάνει καλύτερα από τον καθένα»>

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version