stoTapsi

A+ A A-

gklinavos logoΚορυφαίες διακρίσεις απέσπασε το Κτήμα Γκλίναβος στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Η Ρετσίνα Γκλίναβος διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο, ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε «Καλύτερη Ρετσίνα» του διαγωνισμού και απέσπασε «Ειδική Διάκριση σε ξηρό μονοποικιλιακό οίνο, από την ποικιλία ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ».
Ταυτόχρονα το Zitsa Wild Ferment (εσοδείας 2019) από την ποικιλία Ντεμπίνα, απέσπασε το Ασημένιο βραβείο. Επιπλέον το Βλάχικο,

εσοδείας 2022, το Syrah Γκλίναβος, εσοδείας 2022, το Άπειρος Χώρα Ροζέ, εσοδείας 2022 και το Riesling Γκλίναβος, εσοδείας 2022, απέσπασαν το Χάλκινο βραβείο.

Για ακόμη μια χρονιά το Κτήμα Γκλίναβος αναδεικνύεται ως το πολυβραβευμένο οινοποιείο της Ηπείρου και πρώτο σε βραβεύσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Ο 23ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης διεξήχθη από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023, όπου καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου δοκίμασαν πάνω από 1000 δείγματα κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Κτήμα Γκλίναβος συνεχίζει να βάζει στο διεθνές προσκήνιο τα αμπελοτόπια της Ζίτσας και της Ηπείρου και προωθεί με συνέπεια τον Ελληνικό αμπελώνα. Η ποιότητα είναι θέμα επιλογής.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr