stoTapsi

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/23)
teosΦΥΣΙΚΟ είναι στην Ελλάδα (και δικαίωμά της), σύμπασα η Αριστερά μετά των εναπομεινασών κομμουνιστικών δυνάμεων και των δήθεν προοδευτικών του ΠΑΣΟΚ, να αποστρέφονται και νεκρό ακόμη των Βασιλιά Κωνσταντίνο, πρώην Βασιλιά των Ελλήνων και την οικογένειά του. Απέδειξαν ότι και νεκρό τον φοβούνται μαζί με το θεσμό της Βασιλείας, η οποία όμως από το 1974 με το δημοψήφισμα, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και λέμε ότι είναι φυσικό το μίσος

(έστω και «τυφλό») διότι συνέβαλε τα μέγιστα για να κατασταλεί η κομμουνιστική ανταρσία και να μείνει η χώρα ελεύθερη, έξω από το το «Ανατολικό μπλοκ». 

ΕΝΤΕΛΩΣ επιφανειακή βεβαίως η προσέγγιση του θέματος που ανέκυψε με το θάνατο του Κωνσταντίνου την Τρίτη και το πως θα γίνει η κηδεία του. Ισάξια των όσων φαιδρών ακούγονται και τα οποία δυστυχώς υιοθέτησε η κυβέρνηση, της «Νέας Δημοκρατίας» υποτίθεται. Η οποία κατέστη χλεύη των ηττημένων, της αντιπολίτευσης που ζητούσε: να μην ταφεί με τιμές Αρχηγού Κράτους ο εκλιπών βασιλεύς, διότι δεν είναι Έλληνας, δεν έχει την υπηκοότητα και την Ελληνική ιθαγένεια. Διότι συγκρούστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ευθύνεται για την «αποστασία» το 1965 και κατά συνέπεια για την δικτατορία του 1967 κι ό,τι άλλο θέλετε.

ΕΓΕΝΟΙΤΟ το θέλημά της, για να γελοιοποιείται και το δημοκρατικό μας πολίτευμα από τις κραυγές ανιστόρητων και την περιέργως απολογούμενη φοβική κυβέρνησή μας. Έτσι απλά και χωρίς δήθεν βαθυστόχαστες αναλύσεις, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να αντιστρέψει οιοσδήποτε παγιωμένες αντιλήψεις και εδώ που τα λέμε δεν έχει και κανένα νόημα να το επιχειρήσουμε. Θα σταθούμε μόνο στο αν ήταν Έλληνας κι αν τα μέλη της οικογένειάς του είναι Έλληνες. Μιλάμε για παράνοια! Ο άνθρωπος που γεννήθηκε στην Ελλάδα, του οποίου οι πρόγονοι επίσης γεννήθηκαν στην Ελλάδα και πολέμησαν για να την απελευθερώσουν, δεν είναι Έλληνας!!!

ΚΙ ΑΥΤΟ επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε μιά από τις πλέον λαϊκίστικες εμπνεύσεις του, αποφάσισε να αφαιρέσει από τον Κωνσταντίνο και την οικογένειά του την Ελληνική ιθαγένεια! Για να παραληρούν οι οπαδοί του, αλλά από την άλλη του έδινε ΑΦΜ και αργότερα ΑΜΚΑ, αλλά ...Έλληνας δεν ήταν! Για αυτό και είχε Δανέζικο διαβατήριο, αφού ο μικροπολιτικάντης δημαγωγός του το αρνούνταν. Δεν ήταν Έλληνας κι ούτε τα παιδιά του θεωρούνται, αλλά γίνονται Έλληνες σωρηδόν λαθρομετανάστες- λαθροεισβολείς, που απολαμβάνουν τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας. Αλλά ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων, νόμιμος αρχηγός του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων επί σειρά ετών, ο Ολυμπιονίκης, όχι!!!

ΜΕ αυτό το σαθρό επιχείρημα, της ...έλλειψης Ελληνικής ιθαγένειας, η κυβέρνηση αρνήθηκε να του αποδοθούν κατά την κηδεία τιμές Αρχηγού Κράτους. Ως ιδιώτη θα τον αποχαιρετήσουν τη Δευτέρα οι αρχηγοί κρατών που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία! Είχαν αποδοθεί όμως στον Μάρκο Βαφειάδη, που ως αρχηγός των κομμουνιστοσυμμοριτών αιματοκύλισε την Ελλάδα, όπως και στον διαβόητο καπετάν Γιώτη, άλλως πως Χαρίλαο Φλωράκη! Θα μας πείτε πως έτσι ικανοποιήθηκε το ΚΚΕ και οι παραφυάδες του, αναρχικοί, Αριστεροεξτρεμιστές κλπ ... «δημοκρατικές δυνάμεις» και θα συμφωνήσουμε, για να αποδεικνύεται στην πράξη η αδυναμία, τα ενοχικά σύνδρομα των «άλλων» δυνάμεων, να αντιταχθούν στην ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς, που μιά χαρά τρώει και πίνει στην «καπιταλιστική» δημοκρατία μας.

ΤΟΝ Κωνσταντίνο, που σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δηνοψηφίσματος, τη Βασιλεία στην Ελλάδα, θα κρίνει η ιστορία. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να τεθεί σε καμιά κρίση, είναι ο σεβασμός στους νεκρούς. Όχι, φυσικά και δεν δεδικαίωνται, κυρίως αν πρόκειται για ηγέτες, αλλά οι Έλληνες από την αρχαιότητα τους τιμούσαν και τους απέδιδαν τις πρέπουσες τιμές, ακόμη κι αν επρόκειτο για εχθρούς. Υποκλίνονταν στο «μεγαλείο του θανάτου» και δεν συμπεριφέρονταν με μικροψυχία, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του νεκρού πρώην βασιλιά των Ελλήνων. Και η άποψη αυτή δεν έχει καμιά σχέση με φιλοβασιλικά αισθήματα και κομματισμούς, αλλά με τον ρεαλισμό και το τι γίνεται παντού στον κόσμο, ακόμη και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες που τιμούν τους νεκρούς βασιλείς τους, έστω και ως μέρος της ιστορίας τους...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version