stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Apinidotis-DimarxeioΑπινιδωτές! Είναι η νέα "μόδα" που κάνει θραύση στα Γιάννινα. Εμπνευστής της ο συμπατριώτης μας κ Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας..
Εδώ και δυο χρόνια, ίσως και παραπάνω, οργώνει κυριολεκτικά τα χωριά της περιοχής κάνοντας σεμινάρια για την τεχνητή αναπνοή, διοργανώνοντας συνέδρια στα Γιάννινα και εισάγοντας στην καθημερινότητά μας τους απινιδωτές, που υποτίθεται θα σώσουν από ένα καρδιακό επεισόδιο.
Ο κ Στέφανος Φούσας θέλει να πολιτευτεί με την ΝΔ, στα χνάρια του αδελφού του κ. Αντώνη Φούσα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την σπουδαιότητα της προσφοράς του. Τώρα θα μας πείτε,πόσοι θυμούνται τις τεχνικές του κ. Φούσα, αλλά δεν έχει σημασία. Ούτε πόσοι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τους απινιδωτές. Ο καθηγητής καρδιολογίας βρήκε έναν πολύ καλό τρόπο να τον γνωρίσουν οι κάτοικοι της περιοχής και για να πεισθεί η ηγεσία της ΝΔ.
Και βεβαίως συνεχίζει την εγκατάσταση απινιδωτών.
Πήραν όμως φόρα και στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τους κ.κ. Καχριμάνη-Πότση,(ψηφοθηρώντας αγρίως και οι δυο τους),που τοποθετούν τέτοια "μηχανάκια" παντού!
Δημαρχεία, δικαστικό και αστυνομικό μέγαρο, πλατείες, δρόμοι, ξενοδοχεία, χωριά και εκκλησίες. Μάλιστα δε ο κ. Οδυσσέας Πότσης, που έχει αναλάβει "εργολαβικώς" αυτό το θέμα, προανήγγειλε τοποθέτηση απινιδωτών σε πολλές εκκλησίες ακόμη, μέχρι και σε μοναστήρια!
Ειδικοί και καρδιολόγοι χαμογελούν με την "φάμπρικα" που στήθηκε στην Ήπειρο, κυρίως στα Γιάννινα (λιγότερο στην Άρτα). Χιλιάδες ευρώ πετιούνται κυριολεκτικώς στον δρόμο για μηχανήματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ. Άλλωστε,λένε, πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται κάτι παρόμοιο και μάλιστα σε τέτοια έκταση.
Αλλά από πού προμηθεύονται τους απινιδωτές; Από ποια εταιρεία εννοούμε, πόσο κοστίζουν και με ποιες διαδικασίες; Προφανώς από την ίδια εταιρεία που κάποιος υπέδειξε! Ασφαλώς και δεν εννοούμε ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν οικονομικά οφέλη, που όμως λόγω της αδιαφάνειας και της ζέσης με την οποία γίνεται η προώθηση των συγκεκριμένων απινιδωτών, θα μπορούσε οποιοσδήποτε κακόπιστος να υποθέσει - εμείς πάντως όχι (η εταιρεία σίγουρα έχει οφέλη και μάλιστα μεγάλα, μέσα στην κρίση που μαστίζει και τον κλάδο των επιχειρήσεων προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων).
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr